23948sdkhjf

Nye puljer til forsøgsmøller åbnet

Den 1. januar 2019 er der åbnet to nye puljer til støtte af forsøgsmøller, der etableres inden for eller uden for de to nationale testcentre for store vindmøller ved Østerild og Høvsøre.

- Puljen for forsøgsmøller, der etableres inden for de national testcentre, lyder på 50 mio. kr., og puljen for forsøgsmøller, der etableres uden for de to nationale testecentre, lyder på 25 MW i 2019, skriver Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

Forsøgsmøller uden for de nationale testcentre, der opnår tilsagn, modtager 2,27 øre/kWh fra puljen. Det svarer til det produktionsvægtede gennemsnit af pristillæggene for de vindende tilbud i det teknologineutrale udbud, der blev afholdt i slutningen af 2018.

Forsøgsmøller inden for de nationale testcentre, der opnår tilsagn, modtager 2,98 øre/kWh, hvilket svarer til det højeste pristillæg blandt de vindende tilbud i det teknologineutrale udbud.

Tilsagn efter puljen for forsøgsmøller inden for de to nationale testcentre tildeles for en treårig periode, mens tilsagn efter puljen for forsøgsmøller uden for de to nationale testcentre tildeles for en 20-årig periode.

For begge puljer gælder, at tildeling sker efter først-til-mølle-princippet med seneste ansøgningsdato den 18. november 2019.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.162