23948sdkhjf

Wanted: 50 pulversvejsere

Bladt Industries indgår lokalt samarbejde for at skaffe kvalificeret arbejdskraft

En række nye, større ordrer betyder, at Bladt Industries frem mod sommerferien forventer at mangle omkring 200 nye medarbejdere. Udover at virksomheden har annulleret en række varslede opsigelser fra foråret 2018, kommer man især til at mangle 50 medarbejdere med særlige kompetencer inden for pulversvejsning.

I sommeren 2018 dannede Aalborg Kommune sammen med blandt andet Dansk Industri Aalborg, LO Aalborg og Erhverv Norddanmark den såkaldte Aalborg Alliance, der skal sikre virksomhederne i kommunen kvalificeret arbejdskraft, nedbringe ledigheden i kommunen og på sigt medfinansiere en tredje Limfjordsforbindelse.

Blandt Industries har nu meldt sig ind i Aalborg Alliancen, oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Rekrutteringen og opkvalificeringen af de nye pulversvejsere vil blive løst inden for rammerne af alliancen, fortæller Peter Rindebæk, COO Bladt Industries.

- Nu sætter vi handling bag ordene. Helt konkret lægger vi i høj grad rekrutteringen i hænderne på Metal Aalborg og Jobcenter Aalborg. Vi ser i første omgang stort på, om folk har de nødvendige certifikater. Brænder de for at få jobbet, så skal vi nok i samarbejde med Tech College få givet dem certifikaterne, udtaler Peter Rindebæk

Ifølge borgmester Thomas Kastrup Larsen er det et rigtigt godt eksempel på styrken ved den indgående Aalborg Alliance.

- Alle vinder ved det både menneskeligt og økonomisk. Bladt Industries A/S får nye, kvalificerede medarbejdere. Ledige får både uddannelse og kommer i job. Samtidig betyder det færre udgifter for Aalborg Kommune. Derved skaber vi sammen det økonomiske råderum, der gør, at vi på sigt kan få den ny Limfjordsforbindelse, som både borgere og erhvervsliv efterspørger, udtaler Thomas Kastrup-Larsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078