23948sdkhjf

Robot har sløjfet arbejdsskaderne hos Tulip

Medarbejderne i Tulips afsendelse var først skeptiske, da fabrikschef Dennis Harder Sørensen introducerede et nyt Greenline-pallemagasin fra Palomat. Der gik dog ikke længe, før medarbejderne havde taget det automatiserede palleteringssystem til sig. 

Afdelingen håndterer nemlig op til seks tons paller om dagen, som førhen skulle løftes med håndkraft. Og det sled ifølge Dennis Harder Sørensen på medarbejderne:

- Tidligere skulle pallerne tippes manuelt ned fra en stak på 12-13 paller, hvilket var fysisk hårdt for vores medarbejdere. Det er heldigvis slut nu, efter vi har fået et fuldautomatisk palleteringssystem, som har fjernet de tunge løft, siger han og fortsætter: 

- Det nye palleteringssystem har selvfølgelig ændret medarbejdernes workflow, men vi har bibeholdt den samme volumen som før. Greenline-pallemagasinet er faktisk også en billig løsning og har været en værdifuld investering i vores medarbejdere, som nu har fået et bedre arbejdsmiljø, hvor de er mindre udsatte for arbejdsskader.

Slut med arbejdsskader
Greenline er et fuldautomatisk pallemagasin, der håndterer alle paller i gulvhøjde. Medarbejderne skal blot indsætte eller fjerne de tomme paller ved hjælp af en truck eller løftevogn, så klarer palleteringssystemet selv stabling eller nedstabling af pallerne.   

Medarbejderne i Tulips afsendelse har tidligere oplevet problemer med ryggen. En af dem er produktionsmedarbejder Jonas Christensen, der i starten af 2018 blev sygemeldt på grund af en rygskade. Han er allerede nu tilbage i afdelingen, hvor han nyder godt af det nye pallemagasin:

- Før i tiden kunne jeg godt være træt efter en lang arbejdsdag, men det her – det virker altså. Jeg er ikke øm i ryggen mere og har heller ikke gener efter min skade. Vi er blevet rigtig glade for det nye pallemagasin her på matriklen Det er ikke så ofte, at nye maskiner bliver modtaget godt, men det gjorde den her, udtaler han. 

Dennis Harder Sørensen tilføjer, at ledelsen nu overvejer, om andre afdelinger på fabrikken kunne have behov for et automatiseret palleteringssystem.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11