23948sdkhjf

Nyt produktionsudstyr fjerner flaskehals hos Hanstholm Køkken

I sommer fik Hanstholm Køkken installeret en ny Rover A CNC maskine til udfræsning og bearbejdning af forrammer, fronter og skabselementer, og lidt senere flyttede også en ny Biesse kantlimer ind i virksomhedens fabrikslokaler i Vildsund i Thy.

Begge maskiner leveret af Junget har nu været i brug et par måneder, og konklusionen er klar:

Maskinerne har optimeret arbejdet på fabrikken, fremgår det af en pressemeddelelse.

Efter mindre en end to måneder med den nye maskine til kantlimning er flaskehalsen forsvundet.

Samtidig er forventningen, at der heller ikke fremover vil opstå flaskehalse – heller ikke hvis produktiviteten skrues op.

- Vi er overbeviste om, at kantlimeren er en god investering. Vi fik en fair pris, og så koster den jo ikke meget mere end en stor bil, men forrentningen er noget bedre, siger direktør i Hanstholm Køkken Carsten Andersen

Den nye kantlimer er udstyret med et tilbageløb, der hurtigt og effektivt returnerer de bearbejdede emner til operatøren. Det har vist sig at være en god ide, da én mand nu alene kan betjene maskinen.

Tilbage til skolebænken
Også CNC-maskinen har lettet produktionen i Vildsund. Dog har den krævet særlig oplæring og ændring af gamle vaner hos operatøren:

– Der er en verden til forskel fra det gamle vi havde, så vi har været på skolebænken og er i fuld gang med at vænne os til det nye. Derudover har vi haft susene travlt, så maskinen har fået lov til at tage over for mange af vore andre bearbejdninger, og derfor mangler vi fortsat at få udnyttet nogle af de muligheder, som en 5-akset maskine kan give os, siger produktionschef Torben Nørgaard.

- Får vi lige lidt luft i produktionen her ved årsskiftet, så får vi også styr på de sidste processer, fortsætter han.

Begge maskiner har desuden bidraget til, at Hanstholm Køkken har opnået større præcision i arbejdet. De nye maskiner har fjernet mange manuelle arbejdsprocesser, og man vil nu i højere grad end tidligere kunne øge produktionen uden at det vil have indvikling på kvaliteten, fortæller Carsten Andersen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078