23948sdkhjf

Omron sætter kurs mod kunstig intelligens

100 mennesker var med, da automatik-leverandøren Omron satte fokus på kunstig intelligens.

I omegnen af 100 branchefolk var onsdag den 5. december samlet i Malmø i Sverige til en Omron-konference om kunstig intelligens i fremstillingsindustrien.

Konferencen understregede ifølge Omron, at teknologierne er til stede. Det er forretningsplanerne, der skal finpudses.

Omron er specialister i sensorteknologi og sensorer og bevæger sig i dag i retning af styring og samlede automatikløsninger til industrien.

Omron peger på at kunstig intelligens - også kaldet AI, artificial intelligence - er en flere årtier gammel forskningsdisciplin, som takket være den eksponentielle teknologiske udvikling og et øget fokus på data er på vej til at blive en af den fjerde industrielle revolutions mest løfterige teknologier.

Finder vej til industrien

I den brede offentlighed forbindes AI måske mest med selvkørende biler og skakcomputere, men Omron-konferencen understregede, at AI og beslægtede begreber som maskinlæring og avanceret dataanalyse også er ved at finde vej ind i industrien.

"Tag den globale kuglelejeproducent SKF, der er anerkendt som en af industriens AI-pionerer, og som er i gang med at ensrette samtlige produktionsdata fra samtlige sine fabrikker for bedre at kunne høste gevinsterne ved dataopsamling og analyse. Et af SKF’s første AI-projekter består således i at udvikle en maskinlæringsmodel, der kan kende forskel på brændemærker og oliepletter på kuglelejerne og derigennem højne kvaliteten af produktet," lyder det fra Omron.

Omron har netop lanceret en controller med indbygget kunstig intelligens, men konferencens forskellige oplæg viste ifølge Omron også, at det som produktionsvirksomhed er vigtigt at begynde med et "hvorfor".

- Det helt grundlæggende spørgsmål, man bør stille sig selv, er: Hvilke informationer kan signifikant forbedre mine processer, sagde Finn Hunneche, stifter af virksomheden Emendo, der blandt andet har udviklet dataopsamlingsenheden Blackbird.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.145