23948sdkhjf

Vækst og fornuftig indtjening i hærderiet

Bodycote har udvist vækst og høj indtjening i flere år, og virksomheden opsøger mere vækst og flere kunder i det nordlige Tyskland.

Hærderivirksomheden Bodycote med 70 medarbejdere har præsteret rigtigt godt i 2017 med et overskud før skat på godt 25 mio. kr. Det er et af de højeste overskud i metalindustrien.

- 2017 var et udmærket år, og det ser også ud til, at 2018 ender ganske fornuftigt. Jeg tror, vi lander på et overskud i samme niveau, siger direktør for Bodycotes danske fabrikker Jesper Rasmussen.

- Vi følger med det generelle marked, som er i god gænge, og vi har været heldige at få et par nye kunder ind, siger han.

Bodycotes omsætning er øget år for år de seneste år, og overskuddet er fulgt med opad.

At aktiviteten er høj, kan man tydeligt se i Bodycotes vareindlevering og -udlevering. Det vrimler med pakker, hvor metaldele er pakket omhyggeligt ned. Det er naturligt nok de vigtige emner, eksempelvis lastbærende maskindele, som får en hærdning.

- Vi får 250 ordrer ind om dagen, bemærker Jesper Rasmussen.

Hærdningen er en af de sidste processer i bearbejdningen af emner, og derfor er der ofte tale om hastesager, hvor emnerne hurtigt skal hentes hjem og hurtigt skal køres ud til kunden efter endt behandling.

Hærdning og nitrering
Almindelig hærdning, også kaldet indsætningshærdning, med en varmepåvirkning på 930-950 grader, er den hyppigste behandling hos Bodycote. Derudover tilbyder firmaet også nitrering, vakuumhærdning, induktionshærdning og tenifering.

Hærdningen kan foregå fra nogle få timer og helt op til 24 timer.

- Ved kortvarig hærdning behandler vi overfladen, og jo længere tid hærdningen foregår, jo dybere går hærdningen ind i materialet, siger Jesper Rasmussen.

Nogle gange er det netop kun overfladen, som har brug for hærdning, mens kernen i materialet skal bevare en sejhed og en elasticitet.

En særlig specialitet hos Bodycote er induktionshærdningen. Den bruges, når det er et afgrænset område på et emne, som skal hærdes.

Dialog om materialer
Jesper Rasmussen erkender, at hærdeprocesser kan være svære at forstå for ikke-branchekendte.

- Vores branche er meget en niche. Det er svært at sætte sig ind i hærdning, selv for teknikere. Derfor er en del af vores strategi også, at vi skal have en udvidet rådgivning af kunderne. Vi skal gå i dialog med dem, om hvad de ønsker. Nogle gange kan vi pege på et andet materiale, et andet design eller en anden type hærdning, som kan give kunderne et bedre resultat, siger han.

Kunder i Tyskland
Bodycote har sin danske hovedfabrik i Ejby på Fyn samt en fabrik i Herlev. Bodycote har de sidste par år opsøgt nye markeder i det nordlige Tyskland, og det har vist sig at være en rigtig satsning.

- Det er i Nordtyskland, vi ser det største potentiale for vækst. Vi har afsat en del salgsressourcer til Tyskland, og vi har fået nye tyske kunder, og vi har flere på vej, siger Jesper Rasmussen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.562