23948sdkhjf

Inrotech: Nye svejserobotter er allerede solgt

Fynske Inrotech føjer nye svejsrobotter til viften af produkter. De første eksemplarer af den nye Inrotech Crawler er allerede solgt

Inrotech har på det seneste føjet to nye standardrobotter til de allerede eksisterende to standardrobotter.

Den ene er en stor svejserobot beregnet til at svejse store konstruktioner som vindmølle-jackets og kaldes Inrotech Big 9. Den er udviklet i samarbejde med Bladt Industries, som producerer jackets. Den består af to Kuka-robotter, som er sat sammen. Dermed opnår man en bevægelighed i ni akser - deraf navnet Big 9.

- Vi har arbejdet tæt sammen med Kuka om robotten. Det har resulteret i en robot, som ikke findes andre steder i verden. Robotten får ni akser, fordi vi har brug for den fleksibilitet og længde, forklarer salgsdirektør Morten Arndal Nielsen.

Det andet nye produkt er Inrotech Crawler, som er en svejserobot baseret på en UR-robot. Den kan bevæge sig hen over krumme flader på en skinne, der er fastgjort til emnet.

Ifølge Morten Arndal Nielsen var der en "fantastisk" modtagelse af de nye produkter.

- Vi ville gerne vise de potentielle kunder, hvor meget længere vi er kommet med vores teknologi, og så ville vi gerne vise vores nye domicil, siger han.

Inrotech Crawleren, som blev præsenteret for nyligt på EuroBlech i Hannover, er allerede blevet solgt i et par eksemplarer. Den skal leveres til to tyske firmaer i det nye år.

- Det er intelligente robotter, som virkelig rykker. De kan selv finde ud af, hvor de skal svejse. Der er ikke andre i verden, som har dem, lyder det begejstret fra Morten Arndal Nielsen.

Inrotech har sine rødder i svejsning i værftsindustrien, men virksomheden bevæger sig også mod andre industrier som offshore- og vindmølleindustri.

- Det er en del af vores strategi at sprede os både på brancher og geografi, og vi havde repræsentanter fra mange forskellige brancher på besøg på seminaret, så det ser godt ud, siger Morten Arndal Nielsen.

Firmaet har også taget kontakt til Udenrigsministeriets eksportkontor i Houston, USA, for at sondere mulighederne på det amerikanske marked.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.659