23948sdkhjf

Fynske fiberbroer et hit i Holland

Middelfart-virksomheden Fiberline Composites har stor succes med sine dæk-elementer til hollandske broer og har nu rundet 2.000 af slagsen.
Med 1.200 broer alene i hovedstaden Amsterdam er Holland bogstaveligt talt et broernes land.

Det er derfor heller ikke tilfældigt, at Fiberline Composites fra Middelfart har haft stor succes med sine komposit-elementer på netop det hollandske marked.

Den familieejede virksomhed har netop rundet 2.000 broer i Holland takket være samarbejdet med landets største brobygger, Haasnoot Bruggen, som siden 1962 har opført mere end 10.000 fodgænger-, cykel- og vejbroer.

Små udgifter og lang levetid
- Vi søgte efter et materiale, der havde høj styrke og enestående holdbarhed. Hollands beliggenhed ved Nordsøen stiller krav til brodækkets evne til at modstå saltvand og vores klima – og den store brug af vejsalt kræver i det hele taget, at materialet er korrosionsbestandigt, siger Arjan Bakker, direktør for Haasnoot, som i 2001 byggede den første bro med materialer fra Fiberline.

Det har vist sige, at den danske glasfiber-komposit er det billigste materiale set over en årrække. Det skyldes, at vedligeholdelsesudgifterne er meget små og levetiden meget lang. Og det er en vigtig faktor.

- Dermed slipper man for en stor del af de trafikale gener, der ofte er konsekvensen, når broerne skal lukkes i kortere og længere tid for at blive vedligeholdt. Det samme er tilfældet, når det gælder montage. Elementerne er så lette, at broen kan samles i en fabrikshal og derefter transporteres med lastbil til dens endelige destination, hvor den monteres på få timer, siger Haasnoot-direktør Arjan Bakker.

Ni af ti broer med danske kompositdæk
Haasnoot bygger i dag 90 % af alle firmaets broer med kompositdæk fra Fiberline.

Men også i Danmark er man ved at få øjnene op for glasfiber-komposittens egenskaber. Lige nu er man ved at udskifte et gammelt træ-dæk på broen mellem Sjælland og Enø i Karrebæksminde.

Det nye brodæk kommer til at bestå af elementer fra fynske Fiberline, oplyser firmaet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063