23948sdkhjf

Bølgeenergiudvikler vil gerne have lidt mere tempo på

Store forventninger til intens international interesse

Bølgeenergiudvikler Tommy Larsen ville gerne, at der kom lidt mere skub i tingene.

Desværre ligger bølgeenergianlægget Weptos lidt stille i øjeblikket. Det er nemlig hevet på land efter tre måneders test i Lillebælt.

- Det går udmærket, men der måtte da godt kommer lidt mere tempo på, siger Tommy Larsen fra Weptos.

Vi betaler for andres fejl
Årsagen til, at det hele ikke lige går, som Tommy Larsen havde drømt om, er det sædvanlige i bølgeenergibranchen. Finansieringen mangler.

- Når du er skruet sammen, som jeg er, så vil du gerne have drift i tingene. Det er langsommeligt inden for bølgeenergi. Havde jeg selv pengene, ville jeg ikke tøve et sekund med at investere, siger Tommy Larsen.

- Vi holder det hele i lidt strakt arm. Investorerne er svære at få i tale på grund af forfejlet teknologiafprøvning i fortiden. Det er noget af en mur at trænge igennem. Vi må stå på mål for andres fejl, siger han.

International interesse
Tommy Larsen er dog ikke sådan at slå ud, og der er også da også lys for enden af tunnelen. I hvert tilfælde nyder han og ikke mindst Weptos international interesse.

- Vi har haft besøg af tre repræsentanter fra den amerikanske kongres. De synes, det var uhyre interessant. De sagde, de ville blive en time og blev så to og en halv. Når vi først får folk under eget tag, så får de lidt af en aha-oplevelse, siger Tommy Larsen.

Rygtet om Weptos er ikke kun nået til USA, men også helt til Singapore.

- Vi har fået en meget målrettet interesse fra et Singapore-baseret offshore-selskab. Det er meget interessant og intenst, siger Tommy Larsen, der håber, at interessen kan brede sig som ringe i vandet.

Ikke kun udlandet
Om det er ringe i vandet, der er nået helt til København, Christiansborg og ministerens bord, vides ikke.

Ikke desto mindre har energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt meldt sin ankomst i Fredericia den 14. januar 2019.

- Han skal besøge virksomheden og orienteres om vores teknologi, siger Tommy Larsen, der håber, at den førnævnte aha-oplevelse også vil indfinde sig i ministerens hoved.

Indtil besøget vil Tommy Larsen arbejde videre med at finde finansiering til endnu en søsætning af anlægget og en toårig testperiode.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094