23948sdkhjf

EU-millioner til fyrede metalarbejdere

De tidligere ansatte ved Lindøværftet, Danfoss og LM kan nu se frem til mere end 200 mio. kr. fra EU-kommissionens fonde.
Der er godt nyt – og millioner af kroner – på vej til de fyrede arbejdere hos både Danfoss, Lindøværftet og LM Windpower.

Således har EU-kommissionen anbefalet, at der udbetales tilskud til de flere tusinde fyrede medarbejdere, som er øremærket opkvalificering.

Udbetaler mere end 200 mio. kr.
De 1.650 fyrede hos LM Windpower – hvoraf en tredjedel fortsat er uden job – kan se frem til 46,5 mio. kr., oplyser Kolding Kommune.

Og til de tidligere ansatte på Lindøværftet kommer 105 mio. kr., mens der skulle være knap 75 mio. kr. på vej til de tidligere Danfoss-folk.

- Vi har ventet længe på pengene og er meget glade for, at de nu er lige på trapperne. Og nu går vi altså i gang. Indtil vi endeligt har pengene i hus, lægger vi de nødvendige beløb ud, så de første tilbud til Lindø-medarbejderne endeligt kan sættes i gang, fortæller Peter Rahbæk Juel, rådmand for Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen i Odense Kommune, som søgte om pengene i oktober sidste år.

Individuelle aktiviteter
De afskedigede medarbejdere kan vælge mellem branchespecifikke områder indenfor teknologi, bygge og anlæg samt almen og videregående uddannelse, undervisning i en virksomhed og iværksætteri.

- Pengene fra Globaliseringsfonden giver de opsagte medarbejdere på værftet en unik chance for at komme videre i arbejdslivet. Alle aktiviteter tilrettelægges i tæt samarbejde med den enkelte person, fortæller Annette Vilhelmsen, formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Kerteminde Kommune
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143