23948sdkhjf

Her er Termas nye topchef

Jes Munk Hansen overtager den 1. juni 2019 posten som administrerende direktør i Terma. Det oplyser den østjyske virksomhed i en pressemeddelelse.

Han kommer fra en stilling som øverste ansvarlig for Osrams aktiviteter i USA og for Osram-koncernens globale salgsfunktion. Han har i sine fem år i koncernen haft en række executive roller, herunder som CEO for Osram Americas.

I årene 2015-17 var Jes Munk Hansen CEO i Osram-selskabet Ledvance, som blev etableret som et selvstændigt selskab som en konsekvens af udviklingen inden for LED-belysning. Selskabet omfatter hele forsyningskæden fra udvikling og produktion til markedsføring og salg og havde ved etableringen cirka 9.000 ansatte, salg i 120 lande og en årlig omsætning på omkring 2 mia. euro.

Inden Jes Munk Hansen skiftede til Osram var han 13 år i Grundfos. Først som director i Group eBusiness. Dernæst seks år som group senior vice president og globalt ansvarlig for forretningsenheden Dosing and Disinfection. I 2008 fik han ansvaret for Grundfos North America, hvor han blandt andet var med til at etablere et lokalt R&D-center og opkøbe en række virksomheder.

Jes Munk Hansen er forstkandidat fra Landbohøjskolen (nu Københavns Universitet) (1995) og har en MBA fra London Business School (1997).

Bestyrelsesformand i Terma, Flemming H. Tomdrup, siger:

- Med valget af Jes Munk Hansen får vi en administrerende direktør med stor erfaring i at opbygge og udvikle teknologibaserede virksomheder globalt. Både kommercielt, teknologimæssigt og ledelsesmæssigt besidder han de kompetencer, der skal sikre Termas forsatte vækst og udvikling.

Jes Munk Hansen siger om sit valg af Terma:

- Jeg har fulgt virksomheden gennem mange år og er imponeret over dens tilgang til teknologiudvikling. Jeg ser et stort udviklings- og vækstpotentiale og et spændende match mellem Termas potentiale og min professionelle erfaring.

Jes Munk Hansen, der er 50 år, er amerikansk og dansk statsborger. Han flytter sammen med sin familie til Danmark i forbindelse med, at han tiltræder direktørstillingen i Terma.

Han starter i Terma den 1. april 2019 og overtager pr. 1. juni 2019 posten som administrerende direktør efter Jens Maaløe, som fratræder med udgangen af maj 2019.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109