23948sdkhjf

Fynsk maskinproducent solgt til ny kapitalfond

Kapitalfonden Blue Equity har solgt sin ejerandel i Roll-o-Matic til Maj Invest Equity. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

- Vi er stolte af at kunne offentliggøre salget af Roll-o-Matic, vores tredje exit i SE Blue Equity 1-fonden. Det er afslutningen på en vellykket udviklingsrejse, hvor vi har været med til at løfte virksomheden markant – og skabe en betydelig værditilvækst, udtaler Christian Møller, partner i Blue Equity og hidtidig bestyrelsesformand i Roll-o-Matic.

Roll-o-Matic udvikler maskiner til produktion af poser på rulle. Produktion og samling af maskiner foregår på fabrikken i Vissenbjerg på Fyn med salg til alle verdensdele. Der står Roll-o-Matic-maskiner i mere end 60 lande globalt.

Virksomheden har 85 ansatte og har netop offentliggjort et rekordregnskab for regnskabsåret 2017/2018 med et driftsresultat på 24,8 mio. kr.

Roll-o-Matic var Blue Equitys anden investering, og blev i 2013 gennemført sammen med virksomhedens direktion bestående af Birger Sørensen og John Buk Jensen. Blue Equity ejede 75 pct. af aktierne.

Roll-o-Matic er i Blue Equitys ejertid vokset markant. Omsætningen og indtjeningen er mere end fordoblet. Væksten er skabt gennem fokus på produkt- og teknikudvikling og ekspansion til nye markeder, blandt andet etablering af datterselskab i USA. Væksten kan blandt andet tilskrives succes med udvikling og lancering af udstyr, der producerer plastikposer baseret på bionedbrydelige råvarer og dermed matcher kommende omverdenskrav til plastindustrien.

- Vi har haft et fantastisk partnerskab med Birger og John gennem fem års ejerskab. De har – sammen med en kompetent og dedikeret medarbejderstab – gennemført en utrolig flot ekspansion af virksomheden. Fokus på teknologisk førerskab, et velorganiseret forretningssystem med styr på alle detaljer og en meget stærk firmakultur, har skabt en globalt ledende virksomhed i en spændende niche, som også indeholder et betydeligt fremadrettet potentiale for den nye ejerkreds, udtaler Christian Møller.

- Vi har haft en rigtig god dialog med ejerne bag Roll-o-Matic i forbindelse med overvejelserne om at indgå partnerskab med ledelsen. De har et stærkt hold og har skabt imponerende resultater i en årrække. Men vi er enige om, at der fortsat er et betydeligt vækstpotentiale i virksomheden, og det vil vi nu sammen arbejde på at realisere. Vi er overbeviste om, at vi på basis af virksomhedens allerede stærke position i fællesskab kan skabe yderligere ekspansion på de attraktive markeder i Nord- og Sydamerika samt yderligere vækst på de veletablerede markeder i Europa, siger Niels Toft, partner i Maj Invest Equity.

Birger Sørensen og John Buk Jensen fastholder deres ejerandel på 25 pct. i selskabet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141