23948sdkhjf

Tech College-elever tog til Holland

Ni grundforløbselever fra Tech College Aalborg er ved at afslutte et fem ugers internationalt EU-projekt ”Leonardo – Fremtidens håndværkere 2”, som har inkluderet tre ugers praktik i Holland. Eleverne håber på, at det vil forbedre deres chancer for at finde en læreplads
De ni elever fra Tech College Aalborg er for nyligt hjemvendt fra Holland. De er i denne uge ved at evaluere og afrapportere til deres klassekammerater og lærere.

Baggrunden for at de tog af sted, var for de flestes vedkommende, at de gerne ville forbedre deres chancer for at finde en praktikplads gennem et ophold i Holland. Efter opholdet føler elever sig nu godt rustet til dette.

Har vist initiativ
En af de elever er Poul Krog Petersen fra Auto College Aalborg, som var i praktik på et Auto Værksted. Han håber, at opholdet kan være med til at sparke døren ind hos en kommende arbejdsgiver.

– Nu har jeg været ude at prøve og arbejde i en rigtig virksomhed, og det har givet mig godt kendskab til, hvad man laver ude på selve arbejdspladsen. Selvom jeg godt vidste noget om det, inden vi tog af sted, så har jeg fået et bedre indblik i, hvad det helt præcist går ud på nu. Her tænker jeg på, hvordan arbejdsgangen er på et værksted. Jeg tror også, at det betyder noget for en kommende arbejdsgiver, at man har været ude at arbejde som mekaniker i udlandet, og derigennem har vist initiativ, siger Poul og fortæller, at det har været en rigtig god oplevelse at være af sted

Tilbud om læreplads
En anden elev er Kent Montecillo fra industriteknikeruddannelsen ved Metal College Aalborg, som var i praktik på en maskinfabrik i deres montageafdeling. Han fortæller:

– Jeg tog af sted for at se, hvordan det er at arbejde i udlandet, og for at det måske efterfølgende vil være lettere at få en praktikplads hjemme i Danmark. På mit praktiksted arbejdede jeg med at samle en maskine i samarbejde med de andre i min afdeling. Da vi havde samlet maskinen, skulle vi teste den, og efterfølgende skille den ad i tre dele. Derefter skulle den sendes til England. Det var spændende at arbejde med sådan en opgave. Det sproglige var ikke den store barriere, når man arbejdede sammen med nogen, der var gode til engelsk, ellers måtte man bare prøve sig frem på andre måder.

Praktikopholdet i Holland har givet Kent nogle muligheder på læreplads-fronten, som han har tænkt sig at forfølge.

– Opholdet i Holland har givet mig mod på mere. Jeg har allerede snakket med én, som muligvis har en læreplads til mig ved en hollandsk montagevirksomhed. Hvis det lykkes, er jeg klar på at tage af sted, fortæller en glad Kent.

Eleverne fik en god opstart
De ni elever som har været i Holland er i gang med forskellige uddannelser; fire elever går på elektronikuddannelsen, tre er i gang med automekanikeruddannelsen, en enkelt tømrer- og industriteknikerelev deltager også i projektet.

Op til turen har eleverne brugt en uge på kulturel og sproglig forberedelse og på at lære hinanden bedre at kende. I den første uge, hvor eleverne var af sted, var også elevcoach Michael Sasserson fra skolen med for at sikre, at eleverne blev godt installeret på vandrehjem og kom godt ind i de forskellige virksomheder, hvor de skulle i praktik. Alle eleverne fortæller, at de har haft et spændende forløb, og at de kan helt sikkert anbefale det til andre.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079