23948sdkhjf

Årets bestyrelsesformand er fra FLSmidth

Vagn Sørensen er blevet kåret som Årets Bestyrelsesformand 2018

Juryen fremhæver blandt andet i sin begrundelse, at FLSmidth & Co. har været igennem et succesfuldt skifte af direktionen, herunder både CEO og CFO, samt en vellykket omstilling til total-service-business med Vagn Sørensen som bestyrelsesformand.

Derudover har et stærkt fokus på automatisering og digitalisering medført en forbedring i omsætningen i et ellers faldende marked samt en positiv udvikling i aktiekursen.

- FLSmidth & Co. har været igennem en vellykket omstilling af forretningen samt succesfyldte skift i direktionen. Det har været med til at skabe positive resultater på bundlinjen på trods af et fald i omsætningen siden 2013. Udviklingen er også kommet aktionærerne til gode med en flot aktiekursudvikling, og det fortjener anerkendelse, siger Mogens Nørgaard Mogensen, senior partner og administrerende direktør i PWC, der står bag kåringen.

Vagn Sørensen har formået at sætte det rette hold og står i dag i spidsen for en mangfoldig og professionel bestyrelse, hedder det videre i jurybegrundelsen, og det har afgørende betydning for, at bestyrelsen som helhed har mulighed for at varetage sin opgave optimalt.

Bestyrelsen består af i alt ni medlemmer, tre kvinder og seks mænd, der kommer fra fire forskellige nationaliteter, og seks af dem er uafhængige medlemmer.

- Vagn Sørensen har formået at opbygge en mangfoldig, uafhængig og professionel bestyrelse, der består af såvel internationale som danske kompetencer. Det er afgørende at kunne sætte det helt rigtige hold, og det kan Vagn Sørensen uden tvivl, og hans tilgang til bestyrelsesarbejdet er til stor inspiration for dansk erhvervsliv, fortæller Mogens Nørgaard Mogensen.

Vagn Sørensen blev valgt ind i FLSmidth & Co.'s bestyrelse i 2009 og blev formand i 2011. Med i bagagen har Vagn Sørensen en stor international erfaring - både som CEO og fra bestyrelsesposter, og disse erfaringer deler han flittigt ud af i sit bestyrelsesarbejde.

Juryen fremhæver desuden, at Vagn Sørensen går forrest og udviser stor professionalisme i sit bestyrelsesarbejde. Det gælder både hos FLSmidth & Co. samt i hans øvrige bestyrelsesarbejde - nationalt som internationalt.

Med prisen som Årets Bestyrelsesformand ønsker PWC at hædre de dygtigste bestyrelsesfolk til inspiration for andre erhvervsledere og virksomheder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.683