23948sdkhjf

Mærsk-platform skaber hundredvis af arbejdspladser

Boreriggen ”Mærsk Guardian” ankommer i dag til Hirtshals Havn, hvor den skaber arbejde for 600 mand i den kommende tid.
Fredag formiddag ankom den store borerig ”Mærsk Guardian” til Hirtshals Havn, hvor den i løbet af året skal renoveres.

Og det skaber i hundredvis af arbejdspladser på havnen.

Hovedentreprisen på renoveringsarbejdet er gået til FAYARD, det tidligere Fredericia Værft, som i forbindelse med renoveringsarbejdet vil udstationere omkring 150 medarbejdere i Hirtshals.

En milepæl for Hirtshals Havn
Der ud over forventes omkring 450 arbejdere at blive beskæftiget med arbejdet, som ifølge Kanal Hjørring også involverer virksomhederne PBT Technic, MarineShaft og Wärtsilä Danmark.

Bestyrelsesformand for Hirtshals Havns, Anker Laden-Andersen, var da også yderst positiv, da han bekendtgjorde aftalen med følgende ord:

- Aftalen med Maersk Drilling er en milepæl for Hirtshals Havn og vores positionering af havnen. En så stor opgave som renovering af en borerig vil uundgåeligt have afledte effekter for såvel Hirtshals som for Hjørring Kommune og hele Nordjylland i form af arbejdspladser og en omsætning, der forventeligt bliver i millionstørrelsen. Alene FAYARD’s udstationeringer vil betyde nogle tusinde overnatninger i Hirtshals, og det giver i sig selv et billede af, hvor stor betydningen vil være for området.

Hirtshals Havn er i øvrigt vært for kongeskibet "Dannebrog" senere på året, når det anløber havnen den 25. august.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094