23948sdkhjf

Kinesisk konkurrence presser europæiske tårnproducenter

Importen af færdigproducerede vindmølletårne fra Kina er vokset med 24 pct. fra 2015 til 2017, og det presser de europæiske tårnproducenter. Presset kan også mærkes hos tårnproducenten Welcon i Give, der efterlyser en samlet europæisk løsning, der skal dæmme op for de forhold, der besværliggør europæisk produktion

Det er blevet sværere at være dansk producent af vindmølletårne lavet i stål, efter at EU-Kommissionen i 2016 indførte antidumping- og antisubsidie-told på uforarbejdet stål importeret fra Kina. En told der skyldes, at Kommissionen har konstateret, at de kinesiske myndigheder fremmer deres egen stålindustri.

Noget utilsigtet betyder tolden, at importen af færdigproducerede vindmølletårne fra Kina er steget markant i de seneste år. Hos Jens Pedersen, managing director i Welcon, følges udviklingen med skærpet interesse. Welcon producerer nemlig tårne til havvindmøller, og hidtil er det primært tårne til landvindmøller der ruller ind fra Kina.

- Egentlig skal det ikke gøres mere kompliceret, end det er, da EU-Kommissionen har konstateret, at der snydes på vægtskålen i Kina, og at stål dermed produceres kunstigt billigt på grund af statslig subsidiering. EU har dog lavet en kæmpe fejl, da de ikke har fulgt op og lagt told på de færdige stålkomponenter, der produceres af den kunstigt billige stål, siger Jens Pedersen, og fortsætter:

- I Welcon lever vi i stort omfang af at producere tårne til offshore-vindmøller, hvilket har beskyttet os, da importen fra Kina primært relaterer sig til onshore-vind, men nu ser vi også, at bevægelsen går mod offshore tårne. Det er stadig på et beskedent niveau, men de første store tårnordrer på hele offshoreparker er nu lagt i Asien.

Artiklen bringes i samarbejde med Vindmølleindustrien - www.windpower.org

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157