23948sdkhjf

På kursus i ophugning: Første kuld er klar

Der er gang i flammeskærerne på EUC Nord i Frederikshavn og Hjørring disse dage, hvor det andet hold med 18 ledige fra Hjørring, Brønderslev og Frederikshavn kommuner snart har færdiggjort et skræddersyet kursus målrettet job hos ophugningsvirksomheder, som efterhånden har dannet en klynge i Frederikshavn.

Det skriver Erhvervshus Nord i en pressemeddelelse.

I Frederikshavn indsamler og neddeler Stena Recycling jern og andre metaller, Jatob ophugger skibe, og den amerikanske ophugningsgigant inden for offshore M.A.R.S. åbner sit site på Frederikshavn Havn i 1. kvartal af 2019.

Der er så stor interesse for job i industrien og især hos M.A.R.S., at der allerede nu er planlagt to yderligere kurser for ledige med to hold af 24 personer i 2019, hvor det første hold begynder i uge 9. Det bringer det samlede antal af opkvalificerede på godt 80 personer

Vi kan konstatere, at der er en stor interesse for at få job hos M.A.R.S., der forventer at ansætte over 100 nye medarbejdere. Vi har modtaget mange kvalificerede CV’er i forhold til de administrative jobs, som vi formidler videre til M.A.R.S., men oplever også en stor interesse for de egentlige ophugningsjob på sitet, siger Per Frank Hansen, erhvervskonsulent hos Erhvervshus Nord, i meddelelsen.

Erhvervshus Nord har været involveret i strategien om at få tiltrukket M.A.R.S. til Frederikshavn i tæt samarbejde med Frederikshavn Havn og Frederikshavn Kommune.

Erhvervshus Nord følger etableringen tæt og er blandt andet bindeled mellem M.A.R.S., EUC Nord og Jobcenter Frederikshavn, som har udviklet kurset på baggrund af M.A.R.S.' ønsker og behov for lokal arbejdskraft. Det er jobcentrene i Hjørring, Brønderslev og Frederikshavn, der er gået sammen om at søge penge til at opkvalificere de ledige til M.A.R.S.

 Kursus møntet på enkelt virksomhed

Det er kun anden gang, at vi har kørt sådan et kursusforløb møntet på én arbejdsplads og den industri, fordi det er sådan en speciel virksomhed, som har meget specifikke krav til kompetencer. Derfor har samarbejdet mellem Erhvervshus Nord, EUC Nord samt jobcentret været en væsentlig faktor for, at vi er kommet så langt. Medieomtalen og de synlige platforme i Frederikshavn Havn genererer helt klart en interesse. Samtidig er det for mange ufaglærte interessant at blive opkvalificeret til gode lokale jobs på bare seks uger, forklarer Charlotte Hansen, der er virksomhedskonsulent i Frederikshavn Kommune.

Ud over de store kurser kører der sideløbende individuelle kurser for de ledige, som allerede besidder en del af de kompetencer, der efterspørges.

Det forventes, at M.A.R.S. skal bruge op til 200 mand, når sitet er fuldt kørende. Virksomheden har fx vundet ophugningen af to hovedplatforme fra Tyra-feltet. Alene det projekt er estimeret til at udgøre 140.000 mandetimer eller godt 75 årsværk i arbejdet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.066