23948sdkhjf

Lindø bejler til dekommisionerings-marked

Havnen håber at have en EU-tilladelse i hus i løbet af et par måneder

I de kommende år skal masser af boreplatforme og havvindmøller skrottes. Det marked vil man gerne have en luns af på Lindø, og derfor har Lindø Port of Odense indgået et samarbejde med Fayard og H.J. Hansen Genvindingsindustri. Det skriver Fyens.dk.

Direktør for Lindø Port of Odense mener, at Lindø er ideelt til arbejdet med de udtjente stålstrukturer, blandt andet fordi man har Danmarks største portalkran, der kan løfte op til 1.200 tons.

Havnen har allerede fået den kommunale miljøtilladelse til at udføre dekommisioneringsarbejde, men derudover skal man have en EU-tilladelse.

- Man hører om meget lange behandlingstider i EU-systemet. Vi håber, at det kan komme igennem systemet på et par måneder, men vi frygter, at det kan tage år. Det er worst case, siger Carsten Aa til Fyens.dk.

Mandag var energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt på besøg på Lindø for at se forholdene, og Carsten Aa håber, at ministeren vil hjælpe med at få tilladelsen hurtigere igennem EU-systemet.

Originalartikel: https://www.fyens.dk/erhverv/Milliardpotentiale-Lindoe-satser-paa-at-skrotte-boreplatforme-og-havvindmoeller/artikel/3300433

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094