23948sdkhjf

Lindab Ventilation opruster med strategisk opkøb

Haderslev-virksomheden styrker sin markedsposition med købet af Juvenco som en del af offensiv vækststrategi.
Lindab Ventilation overtager med virkning fra 15. april samtlige medarbejdere hos Juvenco A/S, der i en overgangsperiode fortsætter under samme navn. På længere sigt vil Juvenco blive en integreret del af Lindab Ventilation, og virksomheden flytter med tiden fra sin nuværende adres-se i Ishøj til Lindab Ventilations ventilationscenter i Hvidovre.

- Med købet af Juvenco opruster vi kraftigt inden for ventilatorer og lufttæpper, som er et område, der ligger i naturlig forlængelse af vores eksisterende produktportefølje. Samtidig giver købet os en solid markedsposition og stor teknisk knowhow, som positionerer os endnu stærkere som komplet ventilationsgrossist, siger direktør Dan Stjernegaard fra Lindab Venti-lation A/S.

Fordobling af omsætning
Opkøbet af Juvenco er en del af Lindab Ventilations strategi om fortsat vækst i Danmark. Lin-dab Ventilation har også store forventninger til at bibeholde og udbygge Juvencos nuværende position som markedsleder inden for lufttæpper og ventilatorer, hvor Juvenco de seneste år har leveret løsninger til blandt andre TV-Byen, Operahuset, Skuespilhuset og Fields.

- Målet er i løbet af en kort årrække at fordoble Juvencos omsætning. Derfor skal vi være dygtige til at udnytte synergierne mellem de to virksomheders produkter og ikke mindst kombinere Juvencos tekniske ekspertise og store erfaring med Lindab Ventilations eksisterende setup inden for salg, logistik og markedsføring, fortæller Dan Stjernegaard.

Gevinst for kunderne
Med oprustningen får Lindab Ventilation et af markedets stærkeste kort på hånden og imøde-kommer samtidig en stigende efterspørgsel efter totalleverandører på det professionelle ventilationsmarked.

- Kunderne efterspørger i dag mere og mere komplette leverandører. Dermed bliver det også en gevinst for begge virksomheders kunder, der får nemmere adgang til markedets bredeste pro-duktprogram og skræddersyede totalløsninger fra én leverandør, forklarer Dan Stjernegaard.

Tryg og stolt Juvenco-direktør
Fra Juvencos side er der også store forventninger til fremtiden. Efter 36 år i spidsen trækker direktør Lars Julø Henriksen sig langsomt tilbage. Han forbliver dog i virksomheden sammen med de øvrige medarbejdere og er tryg ved at overlade styringen til Lindab Ventilation.

- Jeg er fuld af beundring og respekt for Lindab Ventilations arbejde og seriøsitet. Derfor er jeg også stolt over, at Lindab Ventiliation ser et potentiale i at overtage forretningen. Juvenco får nu mange flere strenge at spille på, og jeg er overbevist om, at virksomheden og vores kompetencer videreført og udbygget til fordel for både medarbejdere og kunder, siger direktør Lars Julø Henriksen fra Juvenco.

Lindab – der er markedsledende i Danmark inden for ventilationskomponenter – beskæftiger cirka 4.400 medarbejdere i 31 lande, heraf 500 i Danmark.

Sidste år omsatte virksomheden for 5,4 mia. kroner.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094