23948sdkhjf

- Jeg tror On Robot bliver en rigtig god forretning

Enrico Krog Iversen, administrerende direktør i OnRobot, har investeret nye millioner i selskabet. Kapital er afgørende for virksomhedens succes, siger han

Hvad har fået dig til at investere nye millioner i OnRobot?
- Vi kan lave nogle produkter, som kan skubbe til hele den globale automationsbranche. Jeg tror, at OnRobot kan blive en rigtig god forretning. Desuden er det sådan, når man er inde i en investering, og der kommer nye investorer ind, så vil jeg gerne fastholde min ejerandel. Hele ideen med OnRobot er jo at bygge et selskab, der har en meget komplet produkt- og teknologiportefølje til kollaborative robotter. Der en del produkter, vi skal have udviklet, og en del produkter, som vi skal have tilkøbt.

Du gik tidligt ind med kapital og som direktør i Universal Robots. Hvorfor er det vigtigt, at robotvirksomhederne får tilført kapital tidligt?
- Det er vigtigt at få kapital ind, så man kan opbygge sin organisation og hyre de rigtige mennesker, så man får gang i salget. I OnRobots tilfælde skal vi også ud og foretage nogle opkøb. Så vi nødt til at have penge i kassen. Vi skal gå fra at være små lokale selskaber til et globalt selskab på kort tid.

Hvorfor skal det ske så hurtigt?
- Det skal det, for hvis man får en god ide, så gælder det om at eksekvere den. Jo hurtigere man eksekverer, jo mindre risiko er der for, at andre tager ideen. Der er gamle spillere på markedet for robotgribere, som også har ret dybe lommer. Vi prøver at fastholde agiliteten fra det lille selskab og samtidig de finansielle muskler fra det store selskab.

Hvad fik dig til i sin tid at investere i Universal Robots?
- Det var helt grundlæggende produktet. Jeg kunne se, at hvis vi havde haft de robotter, som UR havde udviklet til rådighed på min families pejsefabrik, så havde vi købt dem. Jeg tænkte, at et produkt, som jeg selv gerne vil købe, det kan også sælge. Det var en hurtig beslutning for mit vedkommende.

Vil du fortsætte med at investere i robotindustrien?
- Ja, det vil jeg tro. Der er stadig rigtigt meget potentiale både i Danmark og internationalt, og jeg egner mig ikke rigtig til at sidde og kigge ind i en væg. Jeg vil se, om jeg kan bidrage til industrien.

Du har for nyligt også investeret i Jensens Bøfhus. Hvordan hænger investeringer i bøffer sammen med investeringer i robotindustrien?
- Det hænger ikke specielt sammen. Det er bare en måde at placere mine penge på.

Hvor lang er din arbejdsuge som direktør for OnRobot?
- Tjah. Jeg kom fra udlandet omkring midnat i går, og jeg rejser til USA i morgen. Jeg tror kun, jeg havde fem-seks nætter hjemme i september, og oktober er det samme. Det her er ikke et job. Det er en livsstil. Jeg arbejder meget mere, end jeg gjorde i sin tid på pejsefabrikken. Nogle gange er jeg ude med sælgerne. Andre gange er jeg ude og tale med de selskaber, som vi køber op.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143