23948sdkhjf

Avis: Uenighed om opkøbsstrategi førte til brud i Grundfos-fond

Otte bestyrelsesmedlemmer i Poul Due Jensens Fond ønskede at entrere med advokatfirmaet Bech-Bruun for at undersøge mulighederne for at ændre fondens opkøbsstrategi. Det skriver Børsen.

Det skete imidlertid udenom fondens formandskab, der tog det som en mistillidserklæring.

Daværende formand, Jens Bager, og daværende næstformand, Ingelise Bogason, mente nemlig, at en markant ændret opkøbsstrategi kunne være i strid med fondens fundats og endda i strid med Erhvervsfondsloven. Det fremgår af en meddelelse, som de har sendt til Fondsmyndigheden, som Børsen har fået indsigt i.

Nuværende næstformand for Poul Due Jensens Fond, Jens Moberg, der er eneste tilbageværende eksterne bestyrelsesmedlem, bekræfter meddelelsen, men deler ikke det tidligere formandskabs bekymring:

- Tror du ikke, at Poul Due Jensens efterkommere har tænkt sig at overholde både loven og den fundats, som deres far eller farfar har lavet? Og jeg har som professionel erhvervsmand naturligvis også tænkt mig at overholde lovgivningen og fundatsen, siger Jens Moberg til Børsen.

Jens Bager og Ingelise Bogason valgte sammen med Anne-Birgitte Albrechtsen i midten af oktober at forlade fondens bestyrelse. Dengang lød begrundelsen, at der var ”uenighed om strategien for fonden”.

Siden er Estrid Due Hesselholt blevet valgt som ny formand, og processen med at finde nye, eksterne bestyrelsesmedlemmer er i gang.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173