23948sdkhjf

Sanistål sælger sine stålaktiviteter

130 medarbejdere får ny arbejdsgiver

Den nordjyske stål- og teknikgrossist har indgået en aftale om at sælge sine stålaktiviteter til Tibnor A/S, et datterselskab af den mangeårige samarbejdspartner, SSAB-koncernen.

Prisen er 450 mio. kr., og salget er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse.

- Salget er en rigtig god løsning for Sanistål. Med provenuet fra salget kan vi markant nedbringe den rentebærende gæld, som i mange år har været en hæmsko for Saniståls strategiske udvikling. Med en normaliseret rentebærende gæld får vi meget større handlefrihed til at investere i de fortsættende aktiviteter og styrke vores markedsledende position, siger bestyrelsesformand Jens Jørgen Madsen.

De tilbageværende aktiviteter ventes i 2018 at få en omsætning på cirka 3,6 mia. kr. og en driftsindtjening (ebitda) på 80-100 mio. kr. efter visse engangsudgifter. Salget af stålaktiviteterne vil derudover væsentligt styrke balancen og medføre en soliditet på over 50 pct. efter closing.

En samhandelsaftale med Tibnor sikrer, at Sanistål fortsat vil kunne tilbyde sine kunder stål- og metalprodukter fra Tibnor og andre internationale leverandører.

Salget omfatter Saniståls stålforretning i Danmark og Letland med cirka 130 medarbejdere, ledet af direktør Michael Lund, der efter salget fortsætter som administrerende direktør for Tibnor Danmark. De frasolgte aktiviteter, som hidtil har været en del af Saniståls divisioner Industri og Byggeri, havde i 2017 en omsætning på 1,3 mia. kr.

Fra Tibnors side vil man gerne styrke sin position på det nordiske hjemmemarked.

- Købet af Saniståls stålforretning vil fuldende Tibnors nordiske tilstedeværelse ved en styrkelse af vores position i Danmark, hvor vi er mindre synlige. Tibnors og Saniståls produktprogram komplementerer hinanden, og vi ser dermed et betydeligt potentiale for synergier, udtaler Mikael Nyquist, leder af Tibnor-koncernen.      

Transaktionen medfører, at Saniståls 42.000 kvadratmeter stor ståldistributionslager i Taulov og tre salgskontorer i Danmark og et i Letland overføres til Tibnor.

Saniståls tyske stålforretning indgår ikke i salget og vil ikke være en del af Saniståls tilbageværende aktiviteter. Forretningen vil på sigt blive afviklet i en kontrolleret proces.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094