23948sdkhjf

Saab kæmper for livet

OPDATERET: En redning kan nu være undervejs for den svenske bilfabrikant.
OPDATERET: Se kommentarfeltet under artiklen.

Saab mangler penge.

Faktisk mangler bilfabrikanten penge i en sådan grad, at den ikke har været i stand til at betale flere underleverandører. Produktionen har derfor stået stille i et par uger.

Derfor arbejder ledelsen i Saab og Spyker Cars – som er bilfabrikantens hollandske ejere – lige nu på flere scenarier i håbet om at finde en løsning.

En model er at sælge produktionsfaciliteterne for så at lease dem tilbage. Planen er blevet støttet af den svenske regering, men er ikke umiddelbart blevet godkendt af Den Europæiske Investeringsbank (EIB), som allerede har lånt 1,6 mia. kr. ud til Saab.

Det meddeler Saab selv i en pressemeddelelse.

Og i går, tirsdag, mødtes Vladimir Antonov så med Riksgälden, der varetager den svenske stats lånegarantier, som skal finde ud af, om den russiske rigmand kan få grønt lys til sit ønske om at overtage 29,9 procent af aktierne i Saab for et beløb på omkring 370 mio. kr.

Bo Lundgren, direktør i Riksgälden, ville tirsdag ikke offentliggøre sine konklusioner vedrørende russeren, der tidligere var delejer af netop Spyker Cars.

Endelig spøger også en eller flere unavngivne kinesiske bilfabrikanter i kulissen som mulige samarbejdspartnere, oplyser Saab, som dog endnu ikke har underskrevet nogen bindende aftaler.
Læs mere om: Saab
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095