23948sdkhjf

Ny struktur skal gøre vækstivrig Odense-firma investorlækker

OnRobot har købt op i et væk over det seneste år samt fået tilført mere end 100 mio. kr. Producenten af gribere og andet udstyr til robotarme har samtidig ændret firmastruktur. ApS er blevet til A/S, et træk der skal gøre Odense-firmaet mere interessant for investorer i ind- og udland. Det fortæller administrerende direktør Enrico Krogh Iversen ifølge Finans.dk til Ritzau Finans.

Han vil ikke afvise, at strukturændringen vil føre en børsnotering med sig: 

- Personligt har jeg ikke nogen ambition om, at jeg skal være CEO i en børsnoteret virksomhed og drive min forretning med kvartalsbriller. Men hvad der sker om lang tid, er lidt tidligt at spå om. Vi ved, at vi har en forretning, der skal udvikles nu. Vi ved også, at de store investorer, vi har inde, ikke har tænkt sig at blive i 100 år - så et eller andet skal der jo ske, siger Enrico Krogh til Ritzau Finans ifølge Finans.dk. 

Vækstridt med opkøb og millionindsprøjtninger
Udviklingen tog fart i foråret. I forlængelse af en kapitalindsprøjtning på mere end 100 mio. kr. blev de tre robotvirksomheder OnRobot, Perception Robotics og OptoForce fusioneret til OnRobot. Dermed blev produktporteføljen udvidet til et bredere sortiment af robotudstyr bestående af elektriske gribere, kraft-moment-sensorer, gekkogribere, taktile sensorer med mere. 

I august var Enrico Krogh Iversen på banen igen og skød yderligere millioner – angiveligt lidt mere end 100 mio. kr. - i selskabet. Denne gang sammen med kapitalfonden Summit Partners og Vækstfonden. 

Igen blev investeringen fulgt af et opkøb. Denne gang Purple Robotics, der har udviklet en dobbelt vakuum-griber. Ifølge Enrico Krogh Iversen er der mellem otte til 12 opkøb i tankerne de kommende år. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094