23948sdkhjf

Dansk Metal: Forskning kan skabe arbejdspladser

Fagforeningen er begejstret for Folketingets fordeling af forskningsreserven for 2019

Politikerne på Christiansborg har netop afsluttet forhandlingerne om forskningsreserven for 2019. De 1,4 mia. kr. udmøntes til forskellige typer af forskningsaktiviteter.

I den nye aftale bliver særligt digitalisering samt udvikling af ny og grøn teknologi opprioriteret.

- Vi glæder os meget over, at politikerne har valgt at give udviklings- og demonstrationsprogrammerne et løft. Det er tiltrængt, og inden for især miljø- og energiteknologi har vi rigtig mange danske virksomheder, som er med helt i front. De skaber spændende arbejdspladser til blandt andre vores medlemmer, og tjener mange eksportkroner hjem til Danmark, siger Claus Jensen, forbundsformand i Dansk Metal.

Positivt at Innovationsfonden styrkes
Dansk Metal mener, der er behov for at få løftet den tekniske forskning i Danmark. Vi skal tættere på de lande, vi normalt sammenligner os med, og vi skal understøtte de danske virksomheder i at skabe og fastholde arbejdspladser inden for landets grænser.

Derfor vækker det begejstring i Dansk Metal, at forskningspolitikerne i år netop har prioriteret forskning i ny teknologi og digitalisering.

- Det er rigtig positivt, at Innovationsfonden får et løft. Som bestyrelsesmedlem i fonden ærgrer det mig, at vi må sige nej til at hjælpe mange innovative virksomheder, som kunne skabe nye gode arbejdspladser, fordi kassen for hurtigt er tom. Derfor er jeg glad for, at forskningspolitikerne har prioriteret fonden i år, siger Claus Jensen.

- Mange af vores medlemmer arbejder med at udvikle nye robot- og automationsløsninger til virksomheder over hele verden. Derfor synes jeg, det er rigtig positivt, at politikerne har besluttet, at der skal udvikles en national strategi for udvikling af robotteknologi og herunder anvendelse af droner, siger Claus Jensen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094