23948sdkhjf

Wärtsilä Svanehøj solgt til kapitalfond

Den finske koncern har frasolgt sine pumpeaktiviteter til kapitalfonden Solix Group.

Wärtsilä Pumps har været en del af Wärtsiläs Marine Solutions-organisation og blev en del af koncernen, da man i 2012 købte Hamworthy.

Pumpe-divisionen, der har hovedkvarter i Svenstrup syd for Aalborg, designer og producerer specialiserede deepwell og in-line pumper til vitale applikationer inden for blandt andet aflastning af flydende gas, håndtering af gasbrændstof, motorkøling, brandbeskyttelse og scrubberteknologi.

Virksomheden har en historie på mere end 100 år og er blandt andet leverandør af mærkerne Svanehøj, Hamworthy Pumps, Eureka og Dolphin.

- Pumper fortsætter med at være en integreret del af Wärtsiläs forskellige gas- og brændselsgasløsninger. Vi forudser en stærk fremtid for forretningen med en dedikeret ny ejer, som vil blive en vigtig leverandør til Wärtsilä, siger Timo Koponen, vice president, processing solutions hos Wärtsilä.

Wärtsilä Pumps, der fortsætter under navnet Svanehøj Group, har aktiviteter i syv lande, herunder i Danmark, Singapore og Kina. Virksomheden har i alt 230 ansatte.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.078