23948sdkhjf

Minister hjælper fyrede Lindø-arbejdere

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg bøjer sig og giver nu de fyrede arbejdere fra Lindø-værftet dispensation.
Da lukningen af Lindø-værftet blev varslet i 2009, vakte det stor undren og kritik, at de mange ansatte tilsyneladende ikke kunne få del i varslingspuljen på grund af deres korte opsigelsesvarsler.

Men nu har de 110 ekstra afskedigelser på Lindø-værftet fået beskæftigelsesminister Inger Støjberg til at bøje sig. De fyrede arbejdere får nu alligevel mulighed for at tage del i den varslingspulje, som skal hjælpe folk videre med eksempelvis jobsøgningskurser eller opkvalificering.

- Når man afskediger så mange mennesker på en gang, er det altid noget, der kan mærkes i lokalsamfundet. Og det er barskt for den enkelte, der mister sit arbejde. Derfor er det vigtigt, at vi giver de lokale jobcentre mulighed for at sætte tidligt ind og hjælpe de fyrede tilbage i arbejde, siger beskæftigelsesminister Inger Støjberg.

Da meddelelsen om lukningen kom i 2009, beskæftigede Lindø-værftet mellem 2.500-3.000 ansatte. Ifølge Dansk Industri kommer lukningen enten direkte eller indirekte til at påvirke over 6.000 mennesker.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094