23948sdkhjf

Kinesiske dæmninger giver dansk millionordre

Danske Loligo Systems har netop fået en stor ordre på forskningsudstyr til Kina og forventer vækst på 25 procent i år.
Der arbejdes i øjeblikket på en lang række af dæmningsprojekter i Kina, og det kommer nu den danske virksomhed Loligo Systems til gode.

Loligo Systems laver måleudstyr til bioforskning, og det har medført en kinesisk ordre på forskningsudstyr for 1,3 mio. kr.

Årsagen er, at kineserne ønsker at vide mere om de mange fiskearter, som man potentielt forstyrrer tilværelsen for med opførelsen af de mange nye dæmninger.

- Vi har solgt for 1,3 millioner kroner forskningsudstyr, som vil gøre de kinesiske forskere i stand til at undersøge en række lokale fiskearter som man reelt ved meget lidt om, forklarer Jannik Herskin, direktør i Loligo Systems, i en pressemeddelelse om ordren fra det kinesiske akademi for fiskeriforskning, CAFS.

Vækstøkonomier skaber også dansk vækst
Ifølge ErhvervsBladet har Kina i dag over 22.000 større dæmninger, der producerer elektricitet, heriblandt verdens største ”De tre kløfters dæmning”.

- Men når man laver dæmninger, spærrer man for en lang række arters vandringer, og det kan have store konsekvenser for fiskeri og natur, konstaterer Jannik Herskin.

Loligo Systems oplevede i 2010 en vækst i omsætning på ikke mindre end 60 procent og budgetterer med 25 procents vækst i år.

Ifølge Jannik Herskin er det især vækstøkonomierne i Asien og Sydamerika, der tegner sig for den stærkt stigende efterspørgsel.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079