23948sdkhjf

Danfoss køber hydraulik-virksomhed

Nordborg-virksomheden har købt aktiemajoriteten i Artemis Intelligent Power Ltd. (AIP), som er en ingeniørvirksomhed med base i Edinburgh i Skotland. Virksomheden har specialiseret sig i udvikling af hydrauliksystemer.

Købet omfatter AIP's Digital Displacement-teknologi, der vil give Danfoss mulighed for at udvikle hydraulikpumper, -motorer og -systemer med et højt niveau af effektivitet, styrbarhed og designmæssig fleksibilitet for kunderne.

Danfoss vil samtidig etablere produktion i Edinburgh for at levere produkter til markedet baseret på Digital Displacement-teknologien samtidig med, at Edinburgh etableres som Centre of Excellence for teknologien.

- Digitalisering er en vigtig drivkraft i vores branche, og AIP passer strategisk godt ind i vores ambition om at være teknologisk førende og have fart på innovationen samt på de to produktmæssige kernedifferentiatorer effektivitet og styrbarhed, siger Eric Alström, president, Danfoss Power Solutions.

- Digital Displacement-teknologien vil give Danfoss en konkurrencemæssig fordel i forhold til udvikling af innovative Danfoss-produkter og -systemer og til at få dem ud på markedet. Teamet hos AIP har den rigtige iværksætterånd og agile tilgang, og jeg glæder mig til at byde dem velkommen i Danfoss, tilføjer han.

Artemis Intelligent Power Ltd. vil blive et joint venture mellem Mitsubishi Heavy Industries og Danfoss, med Danfoss som majoritetsaktionær.

- Lige så længe mennesker har brug for at grave, bygge og pløje, lige så længe vil vi have brug for tungt maskineri til at hjælpe med det. Men det her marked har akut behov for omkostningseffektive digitale teknologier, der kan reducere udledningerne og muliggøre automatisering. Jeg er henrykt over, at en førende global producent har anerkendt vores teknologi og vores team som en vigtig del af løsningen, siger Niall Caldwell, managing director i Artemis Intelligent Power Ltd.

Købet sker under forudsætning af at de relevante myndigheder giver de nødvendige godkendelser. Købet forventes at blive fuldt gennemført i fjerde kvartal 2018. Parterne har ikke offentliggjort købsprisen eller andre betingelser for købet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109