23948sdkhjf

Støberi klager over påbud

Sabro A/S har slæbt Miljøstyrelsen i retten

En langstrakt sag omkring forurening med jernstøv i den østjyske by Hornslet får nu endnu et kapitel tilføjet, skriver Randers Amtsavis.

Sagen er blevet gennemsøgt gennem en længere årrække, men det er ikke lykkedes at påvise, at jernstøvet kommer fra støberiet.

Sidste efterår udstedte Miljøstyrelsen imidlertid et påbud, der forpligter Sabro til at opspore kilden til støvet. Støberiet valgte straks at klage over påbuddet, og nu er man gået et skridt videre og har valgt at stævne Miljøstyrelsen for at få påbuddet trukket tilbage.

- Sabro ønsker både en fair og hurtig sagsbehandling, og har derfor med klagen over påbuddet til Miljø- og Fødevareklagenævnet samt stævningen af Miljøstyrelsen valgt at speede processen maksimalt. Virksomheden ønsker en afklaring, siger Hans Sønderby Christensen, advokat for Sabro A/S, til Randers Amtsavis.

Han fortæller til avisen, at støberiet kun udleder knap en femtedel af de grænseværdier for emission, man har tilladelse til.

Originalartikel: https://amtsavisen.dk/syddjurs/Stoeberi-slaeber-Miljoestyrelsen-i-retten-Naegter-25-aars-forurening-med-jernstoev/artikel/410343

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079