23948sdkhjf

Danmark i top på robotrangliste

Danmark er et af de lande, der har flest robotter per industriarbejder

I 2017 blev der installeret rekordmange robotter – både globalt og i Danmark. Det viser spritnye tal fra the International Federation of Robotics (IFR).

Tal fra rapporten, som er indsamlet af blandt andre Dira - Dansk Robot Netværk, viser, at der i 2017 blev installeret 774 nye robotter i Danmark, hvilket er 3 pct. mere end i 2016.

Det er især vores høje lønninger og krav om bedre produktivitet, der er incitamenter til automatisering.

 - En af grundene til, at vi har så mange robotter i Danmark, er vores høje lønninger. Vi er et af de steder i verden, hvor det først kan betale sig at automatisere processer, uddyber Søren Peter Johansen, der er sekretariatsleder for Dira, og tilføjer:

- Den øgede produktivitet, som automatiseringen resulterer i, gør det muligt for danske virksomheder at konkurrere med resten af verden. Det medfører et mersalg, der kræver flere hænder i de processer, der ikke kan automatiseres. Således er automatiseringen i Danmark indirekte med til at fastholde og skabe flere arbejdspladser herhjemme.

Små og mellemstore virksomheder har taget robotterne til sig
Rapporten viser også, at der i 2009 var 132 robotter i Danmark per 10.000 medarbejdere, hvor der i 2017 var 230 robotter per 10.000 medarbejdere. Danmark overgås dermed i Europa kun af Tyskland med 322 robotter per 10.000 medarbejdere og Sverige med 240 robotter per 10.000 medarbejdere i fremstillingsindustrien.

Det er et højt tal taget i betragtning af, at der ikke eksisterer nogen bilproducenter i Danmark, fortæller Søren Peter Johansen.

- Vi har rigtig mange robotter i Danmark, og ser man bort fra automobil- og elektronikindustrien, er vi formodentligt det land i verden med flest robotter per medarbejder, og det er på trods af, at vi kun har få store produktionsvirksomheder, siger Søren Peter Johansen, og tilføjer:

- Det er et tegn på, at de små og mellemstore virksomheder i Danmark har taget robotterne til sig.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095