23948sdkhjf

Rekord-overskud hos Stenhøj Gruppen

Overskuddet før skat blev på 55 mio.kr. og omsætningen blev 809 mio.kr. hos den østjyske producent af autolifte i 2017/2018. Førstnævnte er en stigning på 49 pct. og sidstnævnte en stigning på 16 pct.

Stenhøj Gruppens ledelse er da også tilfredse med resultatet, som lever op til forventningerne for året.

- Vi har i 2017 fejret vores 100 års jubilæum sammen med vores medarbejdere, kunder og andre samarbejdspartnere, og jeg er meget stolt af at kunne afrunde et historisk år med det flotteste resultat i virksomhedens historie, udtaler direktør og ejer af Stenhøj Gruppen, Søren Dyøe Madsen.

Stenhøj Gruppen forventer, at den positive udvikling vil fortsætte i det indeværende regnskabsår med en fortsat stigende omsætning og et let forbedret resultat før skat.

Fokus på opkøb
Koncernen har i årets løb haft øget fokus på opkøb og udvikling af nye forretningsområder med henblik på at styrke Stenhøjs produktportefølje og serviceydelser indenfor det automotive eftermarked.

Koncernen har i årets løb tilføjet syv nye selskaber til Stenhøj-familien i Finland, Estland, Litauen, Sverige, Australien, Hong Kong og Kina. Herudover har koncernens danske selskab Stenhøj DK overtaget to aktiviteter i årets løb.

- Samtlige opkøb er en del af koncernens strategi om at være en af de markedsledende aktører både på det regionale og på det globale automotive eftermarked, fortæller Søren Dyøe Madsen.

Strategien blev også cementeret yderligere i årets løb med salget af Stenhøj Hydraulik, der primært er leverandør til den industrielle sektor.

- Vi kunne se, at Stenhøj Hydraulik ikke ville have en plads i den fremtidige strategi, og samtidig ville selskabet få bedre betingelser for vækst under et andet ejerskab. Derfor valgte vi at sælge selskabet, siger Søren Dyøe Madsen.

Nyt år – nye initiativer
Koncernen styrker sin position indenfor flere strategiske nøgleområder. For kort tid siden blev det offentliggjort, at et nyt fokusområde vil være udvikling og salg af udstyr særligt målrettet synshaller.

- Vi har etableret en organisation, der udelukkende skal fokusere på dette område. Vi ser et stort potentiale indenfor dette, og i kraft af vores opkøb af nye selskaber har vi en solid platform at arbejde ud fra, udtaler Lars Ormstrup, direktør for Stenhøj Manufacturing og COO for Stenhøj Gruppen, der står i spidsen for udviklingen af det nye forretningsområde.

Stenhøj Holding A/S
mio. kr. 2017/18 2016/17
Nettoomsætning 808,7 694,9
Resultat af primær drift 52,6 42,9
Resultat af ordinære aktiviteter 55,2 37,0
Årets resultat 42,8 27,1
Balancesum 466,9 372,9
Egenkapital 137,7 95,5
Antal ansatte 620 549
Regnskabsåret blev afsluttet 30. juni 2018

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082