23948sdkhjf

Cadskolen lancerer storstilet e-lærings-satsning

Den nordjyske kursusvirksomhed vil være mere fleksibel, når det gælder udbuddet af kurser.
Vi har ikke tid til at sende vores medarbejdere på kursus, vi kan ikke undvære dem i det daglige, det er for dyrt!

Undskyldninger er der nok af, når det drejer sig om opgradering af medarbejderne i blandt andet konstruktions- og tegneprogrammer. Blandt andet derfor har Merete Jakobsen og Cadskolen nu taget tyren ved hornene og lanceret en helt ny satsning.

Fleksibelt for virksomheden
- Vi er klar med et e-lærings-koncept, der i princippet foregår som halvdagskursus hos virksomheden selv. Kursisterne skal kun møde hos os til en teknik- og intro-dag, hvor vi sørger for at få installeret programmet på deres computer. Efter intro-dagen er de i princippet på kursus, når de har tid, og al kommunikation foregår via computeren med en instruktør, der er tilknyttet det enkelte hold, forklarer Merete Jakobsen.

Hun er, trods nordjysk beskedenhed, ikke bange for at kalde konceptet for nytænkende og ser en række fordele for både kursister og virksomheder.

- Fordelen for både kursister og virksomheder er, at de efter intro-dagen ikke skal flytte sig for at komme på kursus – det kan foregå hos virksomheden selv eller hjemme hos kursisten. Derudover kan det tages, når virksomheden kan passe det ind. Dvs., har de en stille periode i produktionen, kan kurset lægges der. Sidst men ikke mindst er det arrangeret under diplomuddannelsessystemet, og det betyder, at virksomheden kan få udbetalt dagpenge for den periode, medarbejderen er på kursus, siger Merete Jakobsen.

Nytænkende koncept
Kurserne vil blive tilrettelagt som halvdagskurser, og forløbet varer seks uger. Dvs., at selve undervisningsperioden er tre uger på fuld tid, men på grund af den udvidede kursusperiode kan det bedre passes ind i virksomhedens hverdag.

- Specielt mindre virksomheder har svært ved at undvære en medarbejder i tre uger for at sende dem på kursus. På denne her måde kan de stadig være til stede i virksomheden og så bruge de huller, der er i deres dagligdag til kursusarbejdet, lyder det fra Merete Jakobsen, som ser store muligheder i konceptet.

- Vi forventer at være de første med den her type undervisningsforløb. Vi siger ikke, at det er en revolution, men det er nytænkende. Derudover er det vores mål at blive fast leverandør til en række virksomheder og derigennem får en fast kundekreds. Og så forventer vi, at vi får nogle store virksomheder som kunder, så vi kan starte nogle lukkede firmahold, fortæller Merete Jakobsen.

Små og store hold
Der er planlagt kursusforløb i programmerne AutoCAD, Architecture, Inventor og Revit, og Cadskolen forventer at kunne starte nye hold op hver måned fra maj.

- Og vi starter uanset, hvor mange kursister der er. For os er det jo en fordel ved denne form, at vi kan håndtere både meget små og meget store hold, siger Merete Jakobsen.

Udover selve kursusforløbet vil man også kunne blive eksamineret efterfølgende. Dette kan dog ikke gøres online, men Merete Jakobsen forventer, at der vil blive afholdt eksamen to steder i landet alt efter behovet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094