23948sdkhjf

Vind-leverandør fyrer 100

Alumecos datterselskab Aluwind lukker sin danske produktion og samler i stedet produktionen i Polen og Kina. Det oplyser den fynske virksomhed i en pressemeddelelse.

- Aluwind-koncernen har igennem en længere årrække oplevet et støt stigende konkurrencepres, faldende priser og udsving i markedsbehov. Dette har blandt andet gjort det vanskeligt at opretholde profitabilitet i driften på trods af tidligere kostreducerende og forenklende tiltag. I særdeleshed for den danske produktion er der nu beklageligvis et tydeligt misforhold mellem omkostningsniveauet og de priser, som vi er i stand til at opnå i markedet, skriver Aluwind i pressemeddelelsen. 

Derudover har virksomheden oplevet et fald i efterspørgslen på sine produkter i Nordeuropa. Det skyldes især, at der produceres færre vindmølletårne i Nordeuropa.

Derfor har virksomheden besluttet at lukke sin produktion i Ringe. Den nuværende medarbejderstab på 115 medarbejdere reduceres derfor til cirka 15. Det kommer til at ske i løbet af de kommende seks måneder. 

De tilbageværende medarbejdere vil være beskæftiget indenfor salg, logistik og i koncernfunktioner. 

- Med denne tilpasning af vores globale produktions setup er Aluwind med vores produktionsbaser i Kina, Polen og USA meget stærkt positioneret til at levere på de kundekrav, der er i dagens og fremtidens globale vindmarked. Konsolidering af produktionen, sænkning af omkostninger og større skalerbarhed vil samtidig gøre Aluwind i stand til at drive en profitabel forretning på trods af udfordrende markedsvilkår, skriver Aluwind.  

Aluwind omsatte i 2016/2017 for 490 mio. kr. og havde et overskud på 13,7 mio. kr. Sidstnævnte var en halvering fra året før på trods af, at omsætningen steg med 15 pct.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094