23948sdkhjf

Vestas massefyrer

400 medarbejdere mister jobbet hos vindmølleproduceten

Fyringerne kommer især til at ramme de nord- og centraleuropæiske afdelinger, og der bliver hovedsageligt tale om medarbejdere i Vestas’ administration, skriver vindmølleproducenten i en pressemeddelelse.

Godt 60 pct. af fyringerne kommer til at finde sted i Danmark og Tyskland, og specielt Vestas’ elektronikfabrik i Hammel bliver hårdt ramt med en reduktion på 80 medarbejdere.

Det er ikke specificeret, hvor resten af fyringerne kommer til at ske.

Vestas ved udgangen af første halvår cirka 24.300 ansatte globalt, og det betyder, at staben nu reduceres med 1,6 pct.

Ifølge pressemeddelelsen sker reduktionerne, fordi Vestas oplever et skift i markedet, hvor væksten på de traditionelle markeder er stagneret, mens andre markeder har taget over.

- Det er altid svært at afskedige gode, hårdtarbejdende kollegaer, men da det meste af vores markedsvækst sker uden for Europa, må vores globale fodaftryk afspejle den markedsudvikling, vi ser for at gribe de vækstmuligheder. Med dagens annoncering fortsætter Vestas med proaktivt at styre sin omkostningsbase og sikre en agil organisation, der sikrer, at vi kan investere i produkter og servicer, der møder kundernes behov, og markeder hvor vi kan fange fremtidig vækst, siger koncernchef Anders Runevad.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234