23948sdkhjf

Investerer tocifret millionbeløb

Ib Andresen Industri får endnu en profilvalselinje

Ib Andresen Industri investerer et tocifret millionbeløb i endnu en ny profilvalselinje. Udvidelsen af maskinparken skal være med til at realisere de strategiske vækstmål.

- Vi har godt fat i vores brancher og markeder, og vi mærker tydeligt, at der er høj aktivitet. Hvis vi skal vækste sammen med vores kunder, og det vil vi, så skal vi have tilført kapacitet. Det får vi blandt andet med denne investering, indleder Carsten Damsgaard, sales manager.

Der er med andre ord fokus på at ruste sig til fremtiden:

- Ser vi i krystalkuglen, så kræver markedet stadig større omstillingsparathed og agilitet, og det bidrager investeringen til, at vi kan fortsætte med at tilbyde som et element i vores værdibaserede løsninger, siger Carsten Damsgaard.

De værdibaserede løsninger inkluderer blandt andet produktudvikling og logistik som supplement til kerneforretningen, som stadig er bearbejdning og formgivning af stål og metaller.

Større profiler
Den nye profilvalselinje er nærmest en tro kopi af den seneste linje, som der blev investeret i tilbage i 2016, men med den nyeste teknologi. Og det er et ganske bevidst valg.

- Nyinvesteringen komplementerer vores eksisterende maskinpark i bearbejdningen af profiler i den større ende, hvad angår profiltværsnit og materialetykkelse. Det er blandt andet de kommende års store anlægsprojekter, hvor de større profiler hyppigere vil komme i spil, forklarer Morten Rasmussen, production manager.

- Som leverandør er fleksibilitet et af vores vigtigste redskaber til at lykkes i forhold til at kunne gøre sig gældende. Derfor har vi bestilt et anlæg af samme fabrikat som tidligere, så vi sikrer fuld fleksibilitet imellem vores linjer, hvad angår værktøjssetup, programmering og betjening generelt, tilføjer han.

Robotcelle på vej
Den samlede produktionslinje på i alt 75 meter består af et båndanlæg med dobbelt coilafvikler, 21 akslet retteværk og fuldautomatisk båndsammensvejsning, som leveres af tyske Lorenz. Det er fra båndanlægget, at spaltebånd - som omformes til profiler - sættes på maskinlinjen og gøres klar til den videre proces på linjen.

Haulick+Roos står for den 200 tons excenterpresse, der med sit 2.000 mm værktøjsbord kan håndtere avancerede og komplekse snitværktøjer, der tilføjer det plane bånd et givent hulbillede, inden de valses i profilvalselinjen, som leveres af Dreistern. Valselinjen består af 30 fleksible valsestationer, som opstilles og forberedes på en ekstern station i produktionen.

- Vi er i øjeblikket ved at lukke en aftale på en robotcelle til håndtering af de færdige profiler, hvor vi p.t. har flere leverandører i spil. Når det hele står færdigt, har vi endnu en state-of-the-art profilvalselinje til rådighed, siger Morten Rasmussen.

Foruden den 75 meter lange profilvalselinje, som leveres i foråret 2019, får Ib Andresen Industri medio september 2018 leveret et nyt dobbeltsidet Lorenz-båndanlæg til en af de eksisterende linjer. Det nye båndanlæg har 2½ gange så stor kapacitet som de nuværende, hvilket resulterer i en markant højere oppetid på linjen – til gavn for kapaciteten og leveringstiden.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094