23948sdkhjf

Erfaren trio køber Esbjerg-virksomhed

MJC Metal er blevet solgt til en ny ejerkreds med tidligere Flextek-direktør Henning Dam i spidsen. De to andre investorer er Lars Bo Emtkjær fra Bonnet Maskinfabrik og Jesper Smidt-Nielsen, der har været bestyrelsesformand for metalvirksomheden Løndal Industri i en årrække.

Over de næste år skal den spåntagende virksomhed opgraderes med nye maskiner og automatiserede løsninger. Målet er at skabe en stærk og attraktiv underleverandør, der har styr på vækst, produktion og ikke mindst bundlinje.

Det fortæller Henning Dam, der træder ind som administrerende direktør og salgsansvarlig i firmaet med 18-20 medarbejdere på lønningslisten.

- Vi har fundet en meget interessant virksomhed, som er i gang med en god omstrukturering, og som har potentiale til noget stort. Vi er allerede godt i gang med udviklingsarbejdet i MJC Metal, og den proces skal speedes op, men det skal gøres med omtanke, påpeger Henning Dam.

Henning Dam har betinget sig, at hans funktion i MJC Metal indeholder en høj grad af fleksibilitet, hvilket kan lade sig gøre, da selskabet ifølge Henning Dam har nogle dygtige folk. Fleksibiliteten er nødvendig, da Henning Dam fortsat vil være dedikeret til opgaver hos interesseforeningen Industritekniker.nu.

Fra konsulent til ejer
MJC Metal har tidligere heddet Esbjerg Spåntagning, som gik konkurs omkring årsskiftet 2011-2012. Den tidligere medejer Jens Friis rekonstruerede selskabet under navnet MJC Metal. For tre år siden overtog han KM Maskinfabrik fra Haderslev og samlede alle aktiviteter i Esbjerg.

Da Henning Dam stoppede hos Flextek i 2017, etablerede han sit eget konsulentfirma og fik kort fortalt Jens Friis som en af sine kunder. Henning Dam skulle blandt andet skaffe flere kunder til MJC Metal og orkestrere den daglige ledelse.

Jens Friis besluttede sig senere for, at han ville sælge virksomheden. Henning Dam viste stor interessere og spurgte et par personer i sit netværk, om de ville være med. Lars Bo Emtkjær og Jesper Smidt-Nielsen sagde begge ja tak.

Spåntagning op i gear
Produktionen i Esbjerg er baseret på cnc-styret drejning og fræsning. Kunderne er fordelt på flere forskellige brancher.

- Vi overtager en virksomhed, som jeg har et indgående kendskab til, såvel vi snakker maskinpark som kundesegmenter, forklarer Henning Dam.

- På maskinsiden skal vi trække på Lars Bo Emtkjærs erfaringer med produktionsoptimering. Konkret udnytter vi kun en lille del af maskinernes kapacitet, og vi kan specielt lære meget af Lars Bo Emtkjær på fræsesiden og med hensyn til værktøjsstyring og omkostningsoptimering. Når det handler om generel optimering og forbedring af økonomi, skal vi trække på Jesper Smidt-Nielsens viden og erfaringer, forklarer han.

I forbindelse med Henning Dams første konsulentopgaver hos MJC Metal blev der fundet opgaver, så den første installerede robot og mange multitaskmaskiner anvendelsesmæssigt kom op i gear. Nu er robot nummer to klar til installation, mens nummer tre og fire er på tegnebrættet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14