23948sdkhjf

Dansk vindmøllepark retrofittet med nyt styresystem

12 vindmøller leverer nu flere timer med fejlfri drift

Gentagende stop og fejl; ingen mulighed for fejlsøgning og lokalisering af den egentlige årsag samt udfordringer med at skaffe reservedele til det oprindelige kontrolanlæg.

Det var nogen af de udfordringer, ejer af vindmølleparken i Arrild GPP Vind og Momentum, som står får den daglige drift og overvågning af møllerne, stod med.

De tolv Wind World W4200 600kW vindmøller var i fin mekanisk stand, og derfor var repowering ikke en mulighed. Desuden er møllerne placeret i et område, som ikke står for skud til opstilling af nye anlæg.

Momentum havde derfor brug for en mere fremtidssikret løsning, som kunne løse deres udfordringer, og som samtidig var bygget op af nutidige komponenter.

Momentum har derfor valgt Spica Technology til at stå for at retrofitte møllerne med Spica Retrofit Controlleren.

Fjernadgang til at løse udfordringer
Efter retrofit-installationen af styresystemet i de tolv vindmøller, har Momentum haft en mere direkte adgang til den aktuelle driftssituation og muligheder for at løse flere udfordringer via fjernadgang.

- Da først ombygningerne gik i gang, tog det ikke lang tid, før der viste sig klare forskelle sammenlignet med før. Den lette adgang til mere præcise data fra vindmøllerne har gjort det nemmere at spore sig frem til, hvad der forårsager forstyrrelser i driften, forklarer senior technical manager i Momentum Gruppen, Jeppe Lyngaae, og fortsætter:

- Nu leverer vindmøllerne mange flere timer med fejlfri drift. Siden installationen sidst på foråret har der været klare indikationer på, at driften fremover vil blive domineret af planlagte servicebesøg og ikke af tilkald med masser af fejlsøgning på anlæggene som tidligere.

I videoen kan du se, hvordan det ser ud, når Spica Technology retrofitter en vindmølle. Videoen er produceret af Spica Technology.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157