23948sdkhjf

Böttcher Teknisk Gummi fylder 50

Den 2. oktober runder Böttcher Teknisk Gummi et halvt århundrede.

Horsens-virksomheden blev grundlagt i 1968 af Viggo Rasmussen, der var en opfindertype og fandt en metode til ekstrudering af gummibelægninger. Ved hans død i 1986 overtog sønnen, Klaus Rasmussen, ledelsen. I 2007 ophørte familieejerskabet, da en lokal investorgruppe, Shareholder Invest Growth, overtog Teknisk Gummi Horsens.

I oktober 2009 kom Keld Sund Nielsen til som administrerende direktør, og som led i en investeringsplan samlede han produktionen på Norgesvej 4-6. I 2011 købte han selskabet og fortsatte arbejdet med at effektivisere produktionen og forbedre kvaliteten og leveringssikkerheden, så det fremtrådte som en moderne industrivirksomhed, da han solgte aktierne til Böttcher Gruppe i 2014. I 2016 fik virksomheden sit nuværende navn.

- Böttcher Teknisk Gummi står stærkt rustet til fremtiden. Vi har gennemført en transformation fra lille, lokalt firma til at blive integreret i en global koncern, der tilfører os helt nye markedsmuligheder og gør det muligt at nå ud til langt flere kunder med vore produkter, siger administrerende direktør siden september 2017, Michael Stidsen, der forventer en årlig vækst på 5-8 pct. de kommende år.

Teknisk Gummi Horsens blev for fire år siden overtaget af den tyske Böttcher Gruppe, der er verdens største valseproducent med 23 produktionsenheder fordelt over det meste af kloden, over 2.000 medarbejdere og kunder i flere end 80 lande.

Böttcher er stærk inden for især den grafiske branche og har tilført det danske selskab et øget sortiment i form af handelsvarer og ombytningsvalser. Endvidere har nye FDA-godkendte gummikvaliteter gjort det muligt at øge afsætningen til fødevareindustrien.

- Vi har en stærk position på det danske marked, men vi ser fortsat muligheder for vækst.  Den skal vi realisere ved at fortsætte den tætte dialog med kunderne, præsentere nye løsninger og levere god service. Vi skal derudover øge det interne salg til andre Böttcher-enheder, og så skal vi fastholde eksporten til de lande, hvor vi allerede nu står stærkt, siger Michael Stidsen.

Han anslår, at eksportandelen udgør cirka 40 procent af omsætningen. Særligt træindustrien i flere lande aftager gummivalserne fra Horsens, og samlet omfatter eksporten over 25 lande.

Produktionen fra det 3.500 kvadratmeter store fabrikskompleks afsættes primært inden for tre områder: Industri, emballage og grafisk branche.

50-års jubilæet markeres med en frokost på dagen for de 26 medarbejdere efterfulgt af en fest på Hotel Juelsminde Strand 5. oktober for medarbejdere og ledsagere samt repræsentanter for Böttcher i Köln.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078