23948sdkhjf

Svenskere køber sig ind på dansk værktøjsmarked

Københavnsbaserede HCT Tool sælger sin Tooling-afdeling til den svenske værktøjsspecialist Edeco, der fra november 2018 opretter selskabet Edeco Tool ApS.

Edeco er en del af den svenske børsnoterede koncern Indutrade, og købet af HCT’s Tooling-division er det første skridt i en skandinavisk etablering. Interessen i Danmark er dog ikke helt ny.

– Med vores egen repræsentation har vi kendt det danske marked i nogle år, siger Anders Höögh, CEO for Edeco, som fortsat vil være det nye selskabs administrerende direktør.

- For at styrke indsatsen er der dog brug for en stabil fod i Danmark, slår han fast.

I løbet af efteråret er Edecos interesse i HCT Tool altså mundet ud i et køb af virksomhedens Tooling-division.

– HCT Tool har et sortiment og en virksomhedskultur, der minder om vores egen. Der er også en kompetent salgsstyrke med stærk forankring på markedet, siger Anders Höögh.

HCT Tool ser også positivt på handlen:

– I det nye selskab bliver vores tidligere produktprogram toppet med flere af verdens stærkeste agenturer. Derudover får vores tidligere medarbejdere stærk støtte fra svenske kolleger i deres nye omgivelser, fortæller Stefan Hansen, CEO for HCT Tool.

De danske kunder vil samtidig blive serviceret fra Edecos omfattende varelager i Karlstad, Sverige.

– Leveringskapacitet er et centralt spørgsmål, som vi lægger stor vægt på. Selvfølgelig ønsker vi at tilbyde nye danske kunder den samme høje leveringssikkerhed, der tilbydes i Sverige, siger Anders Höögh.

Aftalen omkring overtagelsen blev underskrevet den 17. september og træder i kraft den 1. november.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094