23948sdkhjf

Lynnedslag: Polytech køber op

Med opkøbet runder Polytech 400 ansatte og får adgang til et avanceret laboratorie til lyntest

I de senere år har den danske vindleverandør Polytech beskæftiget sig med design og produktion af højteknologiske lynbeskyttelsessystemer til vindmøllevinger.

Lynnedslag koster

Lynnedslag i møllevinger udgør et stort problem i vindbranchen.

Mindre skader kan koste i omegnen af 5-10.000 euro at reparere, og regningen for en totalskadet møllevinge løber nemt op i hundredtusinder af euro.  

Det stigende behov for lynbeskyttelse har fået Polytech til at styrke forretningsområdet.  Det sker ved opkøbet af den danske virksomhed Global Lightning Protection Services (GLPS).

Med udvidelsen kommer PolyTech samlet til at råde over cirka 400 medarbejdere, som dækker alle dele af spektret, når det kommer til at beskytte kundernes møller.

Desuden overtager PolyTech GLPS’ fysiske faciliteter i Hedehusene og Herning, der inkluderer et af verdens mest avancerede laboratorier til lyntest.

De to nuværende ejerledere fra GLPS, Kim Bertelsen og Søren Find Madsen vil også i fremtiden vil være en del af det nye PolyTech, pointerer direktør hos Polytech Mads Kirkegaard.

- Det har været vigtigt for os at bibeholde Kim og Søren som bærende kræfter i den nye konstellation. Vi har allerede en tæt relation, blandt andet fra tidligere samarbejder. Med begge hold samlet under ét navn og én ledelse har vi en unik mulighed for at sætte et stærkt aftryk på verdensmarkedet for lynbeskyttelse, siger Mads Kirkegaard.

Debut til WindEnergy i Hamborg
Blækket er dårligt tørt på de officielle dokumenter, når den internationale vindbranche første gang bliver præsenteret for det nye, udvidede PolyTech.

Det sker på verdens største vindmesse, WindEnergy, der afvikles 26.-28. september i Hamborg.

Her vil parterne præsentere et nyt produkt inden for avanceret lynbeskyttelse, samt en lang række andre løsninger til vindindustrien.

Fakta om Polytech 

  • Polytech udvikler og fremstiller produkter og systemer til hovedsageligt  vindmølleindustrien samt olie- og gasindustrien.
  • Polytech har særligt fokus på løsninger, der kan nedsætte den samlede cost of ownership i forbindelse med energiproduktion.
  • Antallet af medarbejdere er siden 2013 vokset fra 35 til cirka 400 medarbejdere i Danmark, Kina og USA.
  • Polytech har hovedsæde i Bramming i Sydjylland.
  • Polytech har siden 2016 været ejet af den norske kapitalfond Verdane Capital. 

Fakta om GLPS – Global Lightning Protection Service:

  • GLPS fremstiller højteknologiske lynbeskyttelsessystemer til vindmøller, bygning- og produktionsanlæg og luftfartindustrien.
  • GLPS er etableret af Kim Bertelsen og Søren Find Madsen i 2007, hvor selskaberne Electricon, Testinglab Denmark og Highvoltage.dk fusionerede.
  • GLPS har i alt 22 specialister inden for lynbeskyttelse.
  • GLPS har kontorer i Herning og Hedehusene samt et salgskontor i Shanghai

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157