23948sdkhjf

Mærsk vil bygge borerigge for milliarder

Der skal satses strategisk på datterselskabet Maersk Drilling i de kommende år. Omsætningen skal stige med 50 %.
I dag har Maersk Drilling en markedsandel på ca. 3 %. I seneste regnskabsår blev det til en omsætning på ca. 9 mia. kr. og et overskud på 3 mia. kr. Men de tal skal stige kraftigt over de næste fem år.

- Over de næste fem år vil vi gerne vokse, så det kan ses. Både så vi bliver en mere signifikant spiller i industrien, men også internt i koncernen, siger administrerende direktør for Maersk Drilling, Claus V. Hemmingsen, til Børsen.

Investerer 16 milliarder
Derfor skrues der nu op for investeringerne. Over en fem års periode skal der efter planen investeres 16 mia. kr. i nye borerigge og nyt udstyr. Senest har Maersk Drilling bestilt to nye jack-up-rigge i Singapore til en samlet pris på ca. 6 mia. kr.

De øgede investeringer skal blandt andet drives af stigende efterspørgsel på olie. I de kommende år ventes efterspørgslen at stige med 1 % årligt, mens produktionen ventes at falde med 4 %. Det betyder, at der skal kastes flere ressourcer i eftersøgningen af nye olieforekomster.

Derudover peger Claus V. Hemmingsen på, at kravene til sikkerheden i olieeftersøgningen vil blive skærpet oven på BP-ulykken sidste år. Også her ventes Maersk Drilling at stå stærkt med sine avancerede borerigge.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095