23948sdkhjf

Ribe Jernindustri på private hænder

Obbekjer-fonden har valgt at sælge virksomheden til en investorkreds bestående af blandt andre den administrerende direktør og Industri Udvikling A/S.
En af Ribes ældste virksomheder, Ribe Jernindustri, får nye ejere. Bag købet står en investorkreds bestående af investeringsselskabet Industri Udvikling A/S og tre private investorer, heriblandt den administrerende direktør siden august 2008, Michael Boel Olesen.

Ribe Jernindustri har siden 1973 været ejet af Direktør H. Obbekjer og hustru Marie Obbekjers Fond, der har deltaget i de senere års succesfulde omstrukturering af virksomheden og nu finder tiden inde til at lade selskabet overgå til en ny ejerkreds.

Atter positiv indtjening
- Efter en række år med belastende resultater er der indledt en omstillingsproces, som har resulteret i, at Ribe Jernindustri på ny har positiv indtjening. Fondens bestyrelse har dog - for at fortsætte den positive udvikling i selskabet - fundet det nødvendigt, at det får nye og kapitalstærke ejere, som til glæde for medarbejderne og byen kan sikre virksomhedens fremtid, siger formanden for Obbekjer-fondens bestyrelse, Peter Tscherning.

Administrerende direktør Michael Boel Olesen anerkender Obbekjer-fondens medvirken til at sikre Ribe Jernindustris fremtidige fundament og at bevare hovedsæde og arbejdspladser i Ribe. Sammen med de øvrige aktionærer agter han at leve op til disse intentioner.

- Vi har fået sammensat en ejerkreds, der kan fastholde og styrke den positive udvikling, virksomheden befinder sig i, og som ud over de økonomiske bevæggrunde også har en god portion hjerteblod med i investeringen, siger administrerende direktør Michael Boel Olesen.

Spændende fremtid i vente
Investeringsdirektør Lars Buhl, Industri Udvikling, betegner det som ærefuldt at blive medejer af en virksomhed fra 1848 med en så central placering i Ribes bybillede og bevidsthed.

- Ribe Jernindustri har på den ene side gode produkter, et godt navn og et godt forhold til kunderne og på den anden side en dygtig ledelse og gode medarbejdere. Medarbejderstaben har stået de hårde tider igennem og er nu klar til at bidrage til at føre virksomheden tilbage til den position, den tidligere har haft for Ribe i mange år. Vi ser en spændende fremtid for Ribe Jernindustri foran os, siger Lars Buhl.

Ribe Jernindustri beskæftiger 140 medarbejdere og producerer radiatorer og konvektorer. Virksomheden står over for at gennemføre en ny strategi med øget fokus på markeder, kunder og produktudvikling, og den nye ejerkreds har finansiel styrke til at bakke de offensive planer op og udnytte vækstpotentialerne på flere markeder. Foruden de nævnte aktionærer består ejerkredsen af Ribe-erhvervsmanden Vagn Holst Sørensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093