23948sdkhjf

R&D skal udvikle proteinfabrik

R&D Engineering & Automation skal knække koden for sammensætning af en komplet fabrik, som kan udvinde protein af græs

Danmark er et af de førende lande inden for produktion af animalske fødevarer og økologisk jordbrug. Inden for den økologiske produktion af grise, kyllinger og æg er der et stort behov for lokalt dyrket protein af høj kvalitet.

På nuværende tidspunkt sikres proteinforsyningen ved at importere økologisk soja fra Kina, hvilket ønskes erstattet med dansk økologisk protein. Et nyt projekt ”Græsprotein-fabrik”, som er medfinansieret af Region Midtjylland, har til formål at udvikle et produktionsanlæg til fremstilling af foderprotein til grise og fjerkræ udvundet af græsmarksafgrøder. Det skal bane vejen for en kommende dansk produktion af græsprotein som erstatning for importeret soja.

R&D’s afdeling for Engineering & Automation er ansvarlige for Græsproteinfabrik-projektet, hvor formålet er at optimere alle processerne omkring håndtering af græs og udvinding af proteinet samt udnyttelse af biprodukterne.

- De forskellige og nødvendige processer omkring udvinding af protein fra græs er velkendte, men måden at sammensætte en komplet fabrik samt vælge de rigtige løsninger og koncepter inden for hvert område er stadig ukendte. De respektive parters involvering gør det muligt at belyse emnet fra forskellige vinkler, så vi kan finde frem til den rigtige løsning på problemstillingen, udtaler Daniel Schou Jensen, project director hos R&D Engineering & Automation.

Et forventet prototypeanlæg vil blive det første af sin type i Danmark og skal sikre en ny produktionslinje for lokalt produceret og bæredygtigt proteinfoder. Projektet vil i første omgang fokusere på det økologiske marked, men vil efterfølgende forsøge at skabe synergi mellem udnyttelsen af forskellige biomasser fra andre markeder. 

Projektet forløber indtil sommeren 2019 og er medfinansieret af Region Midtjylland, som gennem projektet ønsker at skabe vækst og nye arbejdspladser med regionale midler.

Parterne i projektet er: R&D Engineering & Automation, Runi, SiccaDania, Danish Marine Protein, Biotest, Skive Biogas, Vestjyllands Andel, Nordisk Tang, Konsulent, AU Ingeniørvidenskab og AU Husdyrvidenskab.

Læs mere om: R&D
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.206