23948sdkhjf

Byder SMV’ere på robotteknologi

Nyt videnscenter er sat i verden for at hjælpe mindre virksomheder med at knækken robotkoden.

På Tech College i Aalborg gør de klar til at få de første projekter inden for døren i det nye Videnscenter for Automation og Robotteknologi.

Herfra er det meningen, at man skal introducere robotteknologiens mange muligheder til små- og mellemstore virksomheder, der enten ikke har grejet eller kompetencerne in house og gerne vil se nærmere på automation.

Det skriver Nordjyske.

 - De store virksomheder har kapacitet til at ansætte folk med viden, de har brug for, og mange af dem er vant til at være i dialog med universiteter. Men det gælder ikke den store gruppe af mindre virksomheder, specielt inden for håndværksfagene. Så en af opgaverne er at komme ud at fortælle dem, at vi eksisterer, og at der er noget at hente her, siger Christian Haslam, der er leder af videnscenteret til Nordjyske.

Centeret er kommet til verden med bevillinger fra Undervisningens ministeriet og er ét af i alt syv videnscentre inden for erhvervsuddannelserne, hvor Aalborg Tech College har fået specialet Automation og Robotteknologi.

Ud over at være målrettet SMV’erne er det også meningen, at centeret skal stille udstyr og viden til rådighed for erhvervsuddannelserne og dem, der gerne vil fordybe sig i arbejdet med robotteknologi, uddyber Christian Haslam.  

- Alle skoler er pressede på tid og ressourcer, så første skridt har været at få kontakt med de ildsjæle, der findes blandt lærerne derude og finde ud af, hvad man allerede har gang i, som vi kan understøtte. I stedet for at frikøbe læreren til at gøre noget andet end det, de gør vi forvejen, tilbyder vi hjælp og midler, så de kan gøre det, de gør, endnu bedre, siger Christian Haslam.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.328