23948sdkhjf

Schaeffler Group tilbage på sporet

Lejeproducenten er kommet ud af 2010 med et rekordresultat.
- 2010 var et særdeles succesrigt år for Schaeffler Group. Med en vækst på 29 % til 9,5 mia. euro har vi for alvor lagt et kritisk 2009 bag os, udtalte Dr. Jürgen Geißinger, president og CEO i Schaeffler Group, på den årlige pressekonference i Frankfurt/Main, Tyskland, og sagde videre:

- Begge divisioner – Automotive og Industrial – kunne fremvise væsentlige omsætningsstigninger i 2010. Takket være vores stærke markedsposition på de regionale vækstmarkeder samt store fokus på innovative produkter og individuelle kundeløsninger er det lykkedes os at overgå den kraftige vækststigning inden for automobilindustrien samt den generelle industri.

Væksten fortsætter
Omsætningen til automobilindustrien steg med 34 % til 6,341 mia. euro, mens omsætningen til den generelle industri steg med 20 % til 3,012 mia. euro. EBIT for Schaeffler Group udgjorde 1,5 mia. euro, hvilket svarer til en EBIT-margin på 15,9 %.

Koncernresultatet landede på 63 mio. euro efter et nettotab i 2009 på 1,204 mia. euro. Ser man bort fra et enkeltstående udvandingstab på 396 mio. euro i forbindelse med kapitalforøgelsen i Continental AG i januar 2010, ville koncernresultatet være landet på 459 mio. euro.

2011 tegner fortsat positivt. Den globale bilproduktion vil fortsætte med at stige, om end ikke nær så voldsomt som i 2010. Schaeffler forventer en vækst inden for produktion af personbiler samt mindre lastbiler i en størrelsesorden på 5 % i 2011. Denne positive udvikling vil især komme til udtryk gennem en overdimensioneret vækst i Asien/Pacific og Nordamerika. Inden for produktion til industrien forventer Schaeffler ligeledes, at den positive udvikling vil fortsætte i 2011. Drivkraften bag væksten er som hidtil den store efterspørgsel efter industrivarer specielt på de asiatiske markeder samt den høje vækst inden for nøgleindustrierne vindenergi og produktionsmaskiner.

- Det er vores mål at vokse stærkere end markedet. Dette har vi allerede formået i de forgangne år. Vi er kommet godt fra start i 2011. Og for hele 2011 forventer vi en omsætningsstigning på mellem 8-10 %. Vores omsætning vil på dette grundlag for første gang overstige 10 mia. euro. Vi har troen på, at vi på trods af udfordringer i relation til råmateriale- og energiomkostninger vil nå en EBIT-margin på over 13 %. Dermed vil vi også i 2011 profitere over gennemsnittet, siger Jürgen Geißinger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112