23948sdkhjf

Automatik 2018: Comeback efter 10 år

Yaskawa Motoman er atter at finde i Brøndby Hallen

Robotterne har for alvor gjort deres indtog på Automatik-messen, og i år er der betragteligt flere af de automatiserede vidundere, end der har været tidligere år.

En af de virksomheder, der har taget springet, er Yaskawa Motoman. Eller faktisk er der tale om et comeback, for direktør Jesper Gandrup var med for 10 år siden.

- Vi står jo på Herning-messen, og det var den eneste, og så syntes vi, at det var for lang tid med to år imellem. Og så synes vi, det var et perfekt setup med de små stande, fortæller han.

Jesper Gandrup er ene mand på Yaskawa Motomans stand, og det harmonerer helt perfekt med Automatik-messens koncept med små intime stande.

- Jeg havde robotten med i en trailer, og den har jeg selv sat op på et par timer.

- Vi har valgt at gøre det simpelt, når der ikke er så meget plads. Vi har valgt at tage vores hybride robot HC10 med. Den kan både køre kollaborativt, altså langsomt og sikkert, og industrielt. Så vi har en hybrid i industriel kvalitet, forklarer Jesper Gandrup.

Netop hybrid-funktionen betegner Jesper Gandrup som noget af det unikke ved Yaskawas cobot. Det betyder nemlig, at kunden kan få yderligere fart på produktionen enten ved at skærme robotten af eller ved at montere en scanner, der sænker farten, når en person kommer for tæt på.

- Og det er egentligt der, vi ser, vi skal have vores berettigelse i stedet for at sælge en kopi af noget andet. Så laver vi noget, der kan både det ene og det andet, lyder det fra Jesper Gandrup.

Ligesom andre kollaborative robotter er programmeringen simpel, og det gør også, at den vil kunne varetage mange produktionsopgaver.

- I første omgang er den tiltænkt at erstatte noget manuelt arbejde. Noget montage, produktion, svejsning, maskinbetjening. Der hvor den har sin berettigelse er, at den skal samarbejde med mennesker. Det kan også være, hvis man ikke har så meget plads, for man behøver ikke have den store indhegning, forklarer Jesper Gandrup.

Mens jyderne altså allerede sidste år havde fornøjelsen af HC10’eren på HI-messen i Herning, så er Jesper Gandrup sikker på, at det kan kaste nye kunder af sig, at den nu har taget turen til Brøndby.

- Jeg er her for at få præsenteret den her HC10 for nogle nye kunder, men også for at komme på Sjælland. Så på den måde passer det perfekt, at der er en lille messe på Sjælland og en stor i Herning, slutter Jesper Gandrup.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11