23948sdkhjf

Danske landstrømsanlæg indviet i Norge

PowerCon har netop leveret det største af slagsen

Der var både klapsalver og store ord med på vejen, da et af Europas største landstrømsanlæg mandag blev indviet på Kristiansand Havn i Norge.

Borgmesteren i Kristiansand, Harald Furre, kaldte i sin tale dagens begivenhed for en meget vigtig dag for Kristiansand og for Norge.

Kristiansand har et mål om at blive The Electric City of Norway. Derfor er dagens indvielse af landstrømsanlægget, der samtidig er det første af sin slags, som skal levere grøn energi til krydstogtsskibe i den sydnorske by, en vigtig milepæl for byen.

Bag anlægget står den nordjyske virksomhed PowerCon fra Hadsund.

Virksomheden har allerede leveret landstrømsanlæg til Båtsfjord i det nordlige Norge, ligesom Bergen netop har bestilt et anlæg.

- Det er en meget stor dag for os. Vi er en forholdsvis lille virksomhed, der gennem længere tid har arbejdet hårdt for at få foden indenfor i den maritime branche. Det er nu for alvor lykkedes, og jeg er meget stolt over dagen i dag, og jeg glæder mig til at se, hvad fremtiden bringer, siger medejer i PowerCon, Peter Castberg Knudsen.

Turisme med krydstogtskibe er i en rivende udvikling, og Norge vil være et foregangsland, når det handler om at nedbringe forurening fra fossile brændstoffer.

En af dagens gæster til indvielsen af anlægget i Kristiansand, var den danske ambassadør i Norge, Jarl Frijs Madsen.

Han glæder sig over samarbejdet mellem Norge og Danmark.

-Det er godt at være dansk i Norge i dag. Vi har en ekstrem innovativ virksomhed i PowerCon, som sammen med Kristiansand Havn og andre gode samarbejdspartnere, har løftet opgaven om at levere grøn energi. Det er godt gået, siger Jarl Frijs Madsen. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078