23948sdkhjf

Danfoss risikerer milliard-bøde

Nordborg-koncernen er stadig under anklage for at have deltaget i ulovlige prisaftaler i det tidligere datterselskab Danfoss Household Compressors.
Tidligere har Danfoss-ledelsen afvist alle anklager, men sidenhen har koncernen ført et internt opklaringsarbejde, og resultatet af det har for første gang fået Danfoss til at nævne sagen i sit regnskab.

- Vi er imidlertid så langt i vores interne opklaringsarbejde og vores samarbejde med konkurrencemyndighederne, at vi ikke kan afvise, at medarbejdere helt uden topledelsens vidende og i direkte modstrid med interne regler har deltaget i handlinger, som kunne tyde på en overtrædelse af lovgivningen på konkurrenceområdet, udtaler Danfoss' kommunikationsdirektør, Ole M. Daugbjerg, til Børsen.

Kan løbe op i 2 milliarder
Selv om Danfoss Household Compressors i dag er solgt fra, er det moderselskabet, der hænger på regningen. Og den kan blive stor. EU-kommissionen har nemlig mulighed for at idømme bøder på helt op til 10 % af omsætningen.

Ifølge flere eksperter, som Børsen har talt med, er det moderselskabets omsætning, bøden skal beregnes ud fra, selv om eventuelle ulovligheder er sket i datterselskabet. For Danfoss betyder det, at en bøde kan løbe op i 2 mia. kr.

Flere konkurrenter har allerede indgået forlig med konkurrencemyndighederne. Panasonic og Whirlpool har begge accepteret erstatninger på trecifrede millionbeløb.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094