23948sdkhjf

Nordjysk automationsvirksomhed åbner afdeling i USA

For to år siden blev Riantics opkøbt af tyske Körber. Det har sat tempo på væksten, og næste skridt bliver en afdeling i Pennsylvania

Behovet for automatiseringsløsninger til intern logistik vokser støt i USA. Riantics har over de seneste år oparbejdet en forretning på det amerikanske marked - på trods af distancen er kundeporteføljen vokset.

Riantics blev for alvor blåstemplet, da det tyske konglomerat Körber opkøbte selskabet i 2016, og siden da er ordrerne vokset i både antal og størrelse.

Senest lukkede man en strategisk vigtig aftale med en af verdens største producenter af Fast Moving Consumer Goods, altså hurtigt omsættelige forbrugsvarer. Millionordren var den tredje i rækken fra samme kunde, der planlægger at investere i Riantics’ automatiseringsløsninger i USA fremover.

Det er takter som disse, der gør, at Riantics nu har pondus til at gå ind i Nordamerika - for fuld musik i øvrigt.

- Åbningen i USA sikrer, at vi kan supportere vores kunder på det nordamerikanske marked endnu bedre i fremtiden. Vi åbner sammen med vores søsterselskab Langhammer, der også er en del af Körber Logistics System. Ved årets udgang vil fire medarbejdere have base i Pittsburgh. Det tal forventer vi stiger til 50 inden for de kommende fem år. De ansatte repræsenterer både Langhammer og Riantics og har ansvaret for salg, kundeservice, indkøb og behandling af ordrer, fortæller CEO Hans-Henrik Jensen, der uddyber tendenserne i det amerikanske marked:

- Behovet for automatiserede lagerløsninger stiger voldsomt. USA er stadig et lavtlønsmarked, men mindstelønnen går op - det samme gør interessen for ergonomi på arbejdspladserne. Det, der går allermest op, er dog produktionen. Ned går til gengæld ledigheden, og det er efterhånden en reel udfordring at skaffe medarbejdere - man bruger uanede ressourcer for at opretholde det nødvendige medarbejderantal.

Riantics’ afdeling i Pittsburgh åbner officielt i oktober 2018 som en del af Körber Logistics Systems North America, Inc.

Med etableringen i USA tilslutter Riantics sig 550 amerikanske kolleger under Körber Logistics Systems - Körber AG ejer i forvejen softwarevirksomhederne DMLogic i Pittsburgh og HighJump i Minneapolis.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079